Διεθνή

Thomas Cook: Επιστρέφουν και οι τελευταίοι αποκλεισμένοι τουρίστες

Thomas Cook: Επιστρέφουν και οι τελευταίοι αποκλεισμένοι τουρίστες
Thomas Cook: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιστροφής των τελευταίων τουριστών οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μετά το "κανόνι" της εταιρείας.

Thomas Cook: Τον Σεπτέμβριο, η δημοφιλής ταξιδιωτική εταιρεία ανακοίνωσε την πτώχευσή της, προκαλώντας πογκρόμ προβλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέραν της οικονομικής “τρύπας” και των χρεών, υπήρχαν και πρακτικά προβλήματα που έχριζαν λύσεων, καθώς χιλιάδες τουρίστες που μετέβησαν στους προορισμούς της επιλογής τους υπό τη σκέπη της εταιρείας, έμειναν… εγκλωβισμένοι μετά το “κανόνι”.

Σταδιακά, οι τουρίστες της Thomas Cook επέστρεφαν στις πατρίδες τους, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά του τελευταίου “πακέτου” τουριστών στα σπίτια τους. Έτσι, δίνεται ένα τέλος στη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού εν καιρώ ειρήνης που σημειώνεται στη χώρα.

Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου την «Επιχείρηση Μάττερχορν» για τον επαναπατρισμό περίπου 150.000 ανθρώπων, λίγες μόλις ώρες μετά την αποτυχία της παλαιότερης εταιρείας ταξιδίων στον κόσμο να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της.

Σύμφωνα με την CAA, 4.800 άνθρωποι επρόκειτο να επιστρέψουν την Κυριακή (6.10.2019) με 24 πτήσεις με την τελευταία στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Μάττερχορν» να είναι προγραμματισμένο να φθάσει στο Μάντσεστερ προερχόμενη από το Ορλάντο της Φλόριντα το πρωί της Δευτέρας (7.10.2019).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments