Πολιτισμός

FACES – Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση

FACES – Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση
Στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον από αυτή την Τετάρτη.

Πως θα σας φαινόταν αν πάνω σε μια θεατρική σκηνή βλέπατε πρόσωπα από το παρελθόν να διηγούνται μια στιγμής τους, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο; Πως θα μπορούσε Ο Στάλιν, ο Τέσλα, η Βασίλισσα Αμαλία, η Γώγου, ο Καπόν, η Βασίλισσα Ελισάβετ ,η Caballe και η Βέμπο να βρεθούν όλοι μαζί; Κι όμως μέσα από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση Faces από τους μαθητές του 92 artschool με την σκηνοθετική καθοδήγηση και διδασκαλία της Έφης Μεράβογλου, τα παραπάνω πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία παίρνουν σάρκα και οστά.

Με την νέα τεχνική υποκριτική προσέγγιση της Μαρίας Τσαρούχα, οι μαθητές παρακολουθούν το τμήμα του Master class και δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο method acting και P.A.D. Τα κείμενα γράφτηκαν από τους μαθητές του τμήματος, ως άσκηση, αντλώντας στοιχεία από το διαδίκτυο αλλά και από αρχείο βίντεο. Προστέθηκαν μυθοπλαστικά στοιχεία και χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της παράστασης.

Λίγα λόγια

Ο χώρος και ο χρόνος δεν υπάρχουν. Προσωπικότητες που υπήρξαν και υπάρχουν ξεπηδούν από την παγωμένη χρονοκάψουλα και μας τοποθετούν σε μια στιγμή τους. Ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Νίκολα Τέσλα, η Βασίλισσα Αμαλία, η Κατερίνα Γώγου, η Βασίλισσα Ελισάβετ ,η Μονσεράτ Καμπαγιέ και η Σοφία Βέμπο είναι τα πρόσωπα που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Μια ευκαιρία να ζήσουμε μαζί τους μια στιγμή, να ακούσουμε μια σκέψη, να τους δούμε.

  • Σκηνοθεσίαμουσική επιμέλεια : Έφη Μεράβογλου
  • Κείμενα : Η ομάδα

Παίζουν:

  • Ιωσήφ Στάλιν : Λευτέρης Καλανδράνης
  • Κατερίνα Γώγου: Αριστέα Ανύση
  • Νίκολα Τέσλα: Γεράσιμος Κωνσταντουδάκης
  • Βασίλισσα Αμαλία: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
  • Βασίλισσα Ελισάβετ : Χριστίνα Μούζη
  • Μονσεράτ Καμπαγιέ: Μυγδαλιά Ανδρέου
  • Σοφία Βέμπο: Σόνια Πούλη
  • Λαγιάλ Αλ Αττάρ: Έφη Μεράβογλου

Ευχαριστούμε για βοήθειά τους τις Κωνσταντίνα Βάρδα και Στάμπι Πουλαντζά. Χειρισμός ήχου και φωτισμών: Γιάννης Καραλιάς

Παραγωγή: Η ομάδα Δημόσιες σχέσεις: Γιώργος Κάλτσας

Ημέρες & ώρες παραστάσεων Κάθε Τετάρτη στις 21:00 (από 16/10)

Διάρκεια παράστασης: 75’

Τιμή εισιτηρίου : 8 ευρώ (Κανονικό), 5 ευρώ (Μειωμένο. ΟΑΕΔ, Αμεα, στρατιωτικοί, φοιτητές, ατέλειες, άνω των 65, πολύτεκνοι, σπουδαστές εργαστηρίων & δραματικών σχολών)

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου) Τηλ. 6983930220

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments