Αθλητισμός

Γιώργος Βασιλακόπουλος: Μπορεί να εκλεγεί ως απλό μέλος

Γιώργος Βασιλακόπουλος: Μπορεί να εκλεγεί ως απλό μέλος
Γιώργος Βασιλακόπουλος: Το νομοσχέδιο Αυγενάκη δεν θα επιτρέπει στον πρόεδρο της ΕΟΚ να κρατήσει τη θέση του,αλλά θα μπορεί να εκλεγεί μέλος του ΔΣ.

Γιώργος Βασιλακόπουλος: Ο υφυπουργός αθλητισμού ετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο. Με αυτό ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τη θέση τους προέδρου στις επόμενες εκλογές της ομοσπονδίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο έμπειρος παράγωντας θα πρέπει να αποχωρήσει εντελώς από την ομοσπονδία. Για την ακρίβεια θα μπορεί να παραμείνει στο ΔΣ σαν απλό μέλος.

Είναι ξεκάθαρο αυτό μέσα από τις προτεινόμενες διατάξεις. Οπου υπάρχει μεν ο περιορισμός στις θητείες των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών. Ομως η θέση του απλού μέλους δεν είναι εκτελεστική. Και φυσικά δεν μπορείς να εμποδίσεις κανέναν να λάβει μέρος στις εκλογές.Χαρακτηριστικά, το… επίμαχο σημείο αναφέρει σχετικά:

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμός στις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, όμως διευρύνεται αρκετά το δικαίωμα συμμετοχής τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, καθώς προβλέπεται ότι το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί τρεις (3) φορές Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο (2) φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας. Με την παρούσα, για την εφαρμογή του περιορισμού της ανωτέρω διάταξης λαμβάνονται υπόψη ΚΑΙ θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος».

Αυτό σημαίνει ότι Οτι στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θα αναδειχθεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σε καμία περίπτωση κι εφόσον ψηφιστεί το παραπάνω σχέδιο νόμου.Κάτι που αναμένεται να γίνει ως το τέλος του Οκτωβρίου. Μπορεί, όμως να συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές, ως απλό μέλος. Κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ασκεί απόλυτη επιρροή και να ελέγχει την κατάσταση στην Ομοσπονδία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο διάστημα που ήταν πρόεδρος της FIBA Europe, συμμετείχε στο Δ.Σ. ως απλό μέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments