Τεχνολογία

Instagram: Αφαιρεί από την πλατφόρμα του δημοφιλή λειτουργία

Instagram: Αφαιρεί από την πλατφόρμα του δημοφιλή λειτουργία
Instagram: Το δημοφιλές Social Media πρόκειται να προχωρήσει σε μια αλλαγή που αναμένεται να σηκώσει πολλές αντιδράσεις.

Instagram: Το γνωστό Social Media, αλλάζει μια από τις βασικότερες λειτουργίες του. Εδώ και οκτώ χρόνια υπήρχε η επιλογή να δούμε την δραστηριότητα όλων όσων ακολουθούμε. Για παράδειγμα αν θέλατε να δείτε που έχουν κάνει like οι φίλοι σας. Αυτή η επιλογή είχε την ονομασία “following”. Μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν για αυτή την λειτουργεί, αλλά σίγουρα όσοι ήθελαν να κάνουν ένα μικρό…ρεπορτάζ για κάποιον την χρησιμοποιούσαν συχνά.

Τι ήταν αυτό που οδήγησε το Instagram να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή; Οι υπεύθυνοι της εταιρίας πιστεύουν ότι αρκετοί χρήστες «έπεφταν» ψυχολογικά, βλέποντας φίλους τους να αντιδρούν σε ποσταρίσματα άλλων και όχι στα δικά τους. Ένας άλλος λόγος που έκανε την εφαρμογή αμφιλεγόμενη ήταν ότι θεωρούταν ως η κύρια εφαρμογή που αγαπούσαν οι stalkers.

Η είδηση δεν πρόκειται για φήμη καθώς την επιβεβαίωσε ο επικεφαλής περιεχομένου του Instagram, Vishal Shah, ο οποίος μέσω Twitter ανέφερε ότι «Δεν θέλουμε το Instagram να είναι ανταγωνιστικό, η επιλογή αυτή μπήκε το 2011, προκειμένου να ανακαλύπτεις νέο περιεχόμενο και όχι να κατασκοπεύεις τι κάνει ο άλλος».

Η καρτέλα χρησιμοποιείται από τους χρήστες, κυρίως για εύρεση νέων λογαριασμών, τοποθεσιών και hashtag, ωστόσο, συχνά ήταν ένα μέσο για να ανακαλύπτονται πράγματα που έπρεπε να μένουν κρυφά, όπως για παράδειγμα η απιστία. Η καρτέλα θα αρχίσει να αφαιρείται από σήμερα, αλλά θα χρειαστεί ως το τέλος της εβδομάδας για να τη χάσουν όλοι οι χρήστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments