Διεθνή

Πέντε ρεκόρ Γκίνες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Πέντε ρεκόρ Γκίνες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν
Πέντε ρεκόρ Γκίνες που θα σας αφήσουν με τον στόμα ανοιχτό.

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records), είναι ένα βιβλίο που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον. Το βιβλίο Γκίνες θεωρείται ως το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ιστορικά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 στο Λονδίνο και έκανε από εκείνο το έτος ρεκόρ πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε σε ποικίλες κατηγορίες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης πολλά ρεκόρ που ενώ αρχικά περιλάμβανε στην συνέχεια διαγράφτηκαν καθώς θεωρήθηκαν ότι προσκρούουν σε θέματα ηθικής ή ήταν απλά ανούσια, όπως τα ρεκόρ κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών ή η καταγραφή της πιο βαριάς γάτας του κόσμου.

Αν κανείς πιάσει στα χέρια του το βιβλίο και το διαβάσει, πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι υπάρχουν πάρα πολλά ρεκόρ που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό του. «Υπάρχουν πολλά που είναι ικανά να αφήσουν άφωνους πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες, Craig Glenday στο Buzzfeed News.

Δείτε πέντε από τα πιο παράξενα Ρεκόρ Γκίνες

  • Οι περισσότερες οδοντογλυφίδες που χώρεσαν ποτέ σε ένα μούσι (3.500 οδοντογλυφίδες)
  • Η μεγαλύτερη συλλογή από τις ταινίες Transformers – 2.111 αντικείμενα
  • Ο μεγαλύτερος ενισχυτής κιθάρας
  • Η έφηβη με τα πιο μακριά μαλλιά στον κόσμο – 1,70 μέτρα
  • Το ψηλότερο καπέλο του κόσμου – Ύψους 5 μέτρων
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments