Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έδωσε με αυτόν τον τρόπο την απάντησή του, σε όσους κατακρίνουν την επέμβαση στη Συρία.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε για την πορεία της στρατιωτικής επέμβασης στη βορειοανατολική Συρία. Παράλληλα, εκτόξευσε τα “βέλη” του προς όσους κατακρίνουν τις κινήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι εάν επιχειρηθεί να καταγραφεί ως κίνηση κατάληψης (σ.σ η επέμβαση των Τούρκων), τότε ο Ερντογάν θα ανοίξει τα σύνορα και θα στείλει στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες. «Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης, θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

“Πυρά” εναντίον της Ευρώπης

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να “επιτεθεί” προς την Ευρωπαϊκή Ένωση: “Δεν ήταν ποτέ τους ειλικρινείς (σ.σ οι Ευρωπαίοι ηγέτες) και έχουν καθυστερήσει αρκετά με την Τουρκία, έχοντας πει από το 1963 ότι θα γίνει μέλος της Ευρώπης. Τώρα δεν πληρώνουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκαν στην Τουρκία, η οποία έχει ξοδέψει 40 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη“.

“Εξουδετερώσαμε 109 τρομοκράτες”

Όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση «Πηγή άνοιξης» στη βόρεια Συρία ο Ερντογάν υποστήριξε ότι από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και ξεκίνησε, μέχρι πριν από λίγη ώρα, η Τουρκία: «έχει εξουδετερώσει 109 τρομοκράτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments