Διεθνή

Τουρκία: Ένα μωρό και ένα κοριτσάκι νεκρά από τα πυρά των Κούρδων – Προσοχή σκληρές εικόνες

Τουρκία: Ένα μωρό και ένα κοριτσάκι νεκρά από τα πυρά των Κούρδων – Προσοχή σκληρές εικόνες
Τουρκία: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είναι ο απολογισμός από τα αντίποινα των Κούρδων. Την ίδια ώρα περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία.

Τουρκία: Νεκρούς, τραυματίες και χιλιάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους άφησαν πίσω τους οι εχθροπραξίες στη βορειοανατολική Συρία μετά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων το μεσημέρι της Τετάρτης.  Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άμαχοι στη βορειοανατολική Συρία, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας. 

Νεκροί άμαχοι και δεκάδες τραυματίες σε παραμεθόριες πόλεις της Τουρκίας

Όμως, απώλειες αμάχων καταγράφηκαν και στις παραμεθόριες πόλεις της Τουρκίας από τις ρουκέτες και όλμους που ερρίφθησαν από την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας, την οποία έχει θέσει ως στόχο της η Άγκυρα στην στρατιωτική επιχείρηση που επιχειρεί στη βορειοανατολική Συρία.

Τουλάχιστον ένα μωρό 9 μηνών και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες όπως έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία. «Ένα μωρό από τη Συρία ηλικίας 9 μηνών, ο Μουχάμεντ Ομάρ και ένας (Τούρκος) δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών, ο Τζιχάν Γκιουνές, έπεσαν ως μάρτυρες», αναφέρει ανακοίνωση του κυβερνείου της Σανλιούρφα, επαρχίας που συνορεύει με την Συρία, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν από τις ρουκέτες και τις οβίδες όλμου που έπληξαν τις πόλεις Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ. 

Σύμφωνα με το κυβερνείο της Σανλιούρφα,  46 τραυματίες βρίσκονται υπό νοσηλεία.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα κοριτσάκι 11 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά την ώρα που έπαιζε. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος της πόλης Μαρντίν, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, από «τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, η οποία προήλθε από την συριακή πόλη Καμισλί.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστό πως εντόπισε και εξουδετέρωσε τα μέλη των οργανώσεων PKK – YPG, που ήταν υπεύθυνα για την θανατηφόρες επιθέσεις το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί αφότου ξεκίνησε η επίθεση της Τουρκίας εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων στη βορειονατολική Συρία.

«Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, διαφεύγοντας από τους τομείς των συνόρων (με την Τουρκία), ιδιαίτερα από τις ζώνες του Ρας αλ-Αΐν και του Ντερμπασιγέ», σημειώνει το Παρατηρητήριο διευκρινίζοντας πως οι εκτοπισμένοι κατευθύνονται προς εδάφη που βρίσκονται ανατολικότερα, προς την πόλη Χασακέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments