Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Βαλένθια 89-63

Ολυμπιακός – Βαλένθια 89-63
Ολυμπιακός - Βαλένθια: Ο Ολυμπιακός ήταν «μεταμορφωμένος», έβγαλε πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο και διέλυσε με 89-63 τη Βαλένθια και επανέφερε σημάδια αισιοδοξίας.

Ολυμπιακός – Βαλένθια: Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στη Βαλένθια για τη συντριβή του «Astrobbale», συνθλίβοντας με 89-63 τις «νυχτερίδες» στο ΣΕΦ, για τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Στην πρώτη εφετινή νίκη της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα, ο Σπανούλης πρωταγωνίστησε στην επίθεση των Πειραιωτών με 17 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ «σκέπασε» τα καλάθια, ολοκληρώνοντας με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (17) και ριμπάουντ (14) και σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 8 επιθετικά ριμπάουντ. Για τους Ισπανούς η αποψινή ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Το δεκάλεπτο του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικό επιθετικά. Οι παίκτες των Ερυθρόλευκων ήταν απελευθερωμένοι και με τον Μιλουτίνοφ για οδηγό πέρασαν 11-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Βαλένθια πλησίασε και μείωσε σε 12-9, με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει δράση και τον Κουζμίνσκας να τον ακολουθεί με 7 δικούς του πόντους. Η περίοδος έκλεισε στο 31-22, με τους Ερυθρόλευκους να είναι εξαιρετικοί επιθετικά όμως να έχουν τις ίδιες παθογένειες στην άμυνα.

Με καλύτερη ψυχολογία πέρασαν και στο β δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου ήταν αιχμή του δόρατος και ουσιαστικά του 39-24, με τον Σπανούλη και τον Μιλουτινοφ να στέλνουν την διαφορά στους 15. Ο αρχηγός ήταν το α και το Ω στην επίθεση, η είσοδος του Κόνιαρη βοήθησε και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21 (49-28). Ένα κάρφωμα του Σέρβου σέντερ και ένα τρίποντο του ανανεωμένου Παπανικολάου έφεραν το ματς στο 54-30 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο και ο Πρίντεζης με τέσσερις σερί πόντους έδωσε αέρα 27 πόντους (62-35). Η Βαλένθια ήταν στα σκοινιά και έδειχνε ότι δεν μπορεί να αντιδράσει. Με βολές του Κουζμίνσκας το ματς έφτασε στο 66-40, ο Σπανούλης έκανε το 68-41 και το 70-41, για να ρίξει ο Λόιντ την διαφορά στους 26 πόντους.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τους Πειραιώτες στο +28 (72-44), ενώ ο Κουζμίνσκας με γκολ φάουλ ήταν ο λόγος για το 75-44. Ο Κεμζούρα αποφάσισε να ξεκουράσει τους βασικούς του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Βαλένθια να μειώσει σε 79-55. Το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ βοήθησε για να παραμείνει η απόσταση πάνω από τους 25 (83-55), με το υπόλοιπο ματς να είναι πλέον διαδικαστικό. Μια άρτια εμφάνιση από τους Ερυθρολεύκους στην μετά Μπλατ εποχή σε μια περίοδο που η νίκη αυτή ήταν αναγκαία για να μπορέσει να επιστρέψει η ψυχολογία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments