Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Κρίσιμη συνάντηση με την Κίνα – Θέλει να τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο

Ντόναλντ Τραμπ: Κρίσιμη συνάντηση με την Κίνα – Θέλει να τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντήσει σήμερα τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, με στόχο να μπει ένα τέλος στον "εμπορικό πόλεμο" μεταξύ των δύο χωρών.

Ντόναλντ Τραμπ: Έχουν δοκιμαστεί αρκετά οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με αποκορύφωμα τον “εμπορικό πόλεμο” που μαίνεται, με σειρές κυρώσεων και εμπάργκο. Πλέον, οι δύο πλευρές έχουν κατανοήσει ότι η καλύτερη δυνατή λύση είναι το να τα “βρουν” και να αρθούν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί. Υπό αυτό το πρίσμα και με την ελπίδα πως θα τερματιστούν οι εμπορικές συγκρούσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ θα τα πει με τον Λιου Χε, αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει και τις προηγούμενες ημέρες πως έρχεται συνάντηση με τον Λιου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας που διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνησή του στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν είχε γίνει σαφές πότε ακριβώς. Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών πήγε απρόσμενα καλά, «καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Στο μεταξύ, στο “μέτωπο” του πραγματικού πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει ξεκαθαρίσει το ότι δεν θα εμπλακεί στη Συρία.

Κάποιοι θέλουν από εμάς να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε από την αρχή έναν καινούριο πόλεμο. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε να μείνουμε μακριά, αφήστε τους Κούρδους να πολεμήσουν τις δικές τους μάχες (ακόμη και με την οικονομική μας βοήθεια). Εγώ λέω, να πληγεί η Τουρκία πολύ σκληρά οικονομικά και με κυρώσεις αν δεν τηρήσουν τους κανόνες! Παρακολουθώ προσεκτικά», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βορειοανατολική Συρία, δίνοντας με αυτήν του την απόφαση το πράσινο φως στην Τουρκία να εισβάλει στη γειτονική της χώρα επιτιθέμενοι στους Κούρδους μαχητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments