Πολιτισμός

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ της Μορέλια

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ της Μορέλια
Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Ο Αμερικανός ηθοποιός θα τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μορέλια.

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Ο συνιδρυτής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival) και ένας από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς της γενιάς του, θα λάβει το Βραβείο Καλλιτεχνικής Αριστείας (Artistic Excellence Award) για το σύνολο της καριέρας του στο 17ο Morelia Film Fest, που θα διεξαχθεί στις 18-27 Οκτωβρίου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην πόλη Μορέλια στο Μεξικό θα τιμήσει τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο ως ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης και για τα επιτεύγματά του με το Σάντανς και το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν για περίπου 30 χρόνια μέλος της ομάδας περιβαλλοντικής προστασίας του Συμβουλίου Προστασίας Φυσικών Πόρων.

Τα βραβεία που έχει λάβει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ως καλλιτέχνης

Βραβείο Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο (2002)

Ως ηθοποιός

Βραβείο Emmy β’ ανδρικού ρόλου για την τηλεοπτική σειρά Alcoa Premiere Χρυσή Σφαίρα πιο πολλά υποσχόμενου ηθοποιού για την ταινία Inside Daisy Clover Βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού για την ταινία Tell Them Willie Boy Is Here Βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού για την ταινία Downhill Racer

Ως σκηνοθέτης

Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία Ordinary People

To 1958, νυμφεύθηκε για πρώτη φορά τη Λόλα βαν Γουάγκενεν, ενώ, το 1985, κατά τη διάρκεια της μείωσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, πήραν διαζύγιο. Απέκτησαν, μαζί, τέσσερα παιδιά. Το 2009, ο Ρέντφορντ νυμφεύθηκε τη Σίμπιλ Ζάγκαρς. Τo 1980, ίδρυσε, στη Γιούτα, το Sundance Institute, τη “μητρόπολη” του ανεξάρτητου κινηματογράφου. To Δεκέμβριο του 2010, απηύθυνε έκκληση, προς την ιρανική κυβέρνηση, μαζί με καλλιτέχνες όπως, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Στινγκ, για την ματαίωση της εκτέλεσης της Σακινέ Μωχαμαντί Αστιανί, η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο, δια λιθοβολισμού, λόγω μοιχείας και συνέργειας στη δολοφονία του συζύγου της. Είναι ακτιβιστής και πολιτικά στρατευμένος με την αριστερά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments