Αθλητισμός

Eliud Kipchoge: Ο δρομέας που κατάφερε το ακατόρθωτο (vid)

Eliud Kipchoge: Ο δρομέας που κατάφερε το ακατόρθωτο (vid)
Eliud Kipchoge: Σε ηλικία 35 ετών, ο Κενυάτης δρομέας κατάφερε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, τερματίζοντας σε μαραθώνιο σε λιγότερες από δύο ώρες.

Eliud Kipchoge: Ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο του Ρίο. Πάλεψε αρκετές φορές στο να καταφέρει αυτό που φάνταζε αδύνατο. Κι όντως, επειδή ο επιμένων συνηθίζει να νικά, ο Eliud Kipchoge έφτασε στο σημείο ώστε να θεωρείται ο σημαντικότερος ρέκορντμαν του 21ου αιώνα. Ο λόγος; Στον μαραθώνιο “Ineos Challenge” της Βιέννης, τερμάτισε πρώτος, με χρόνο 1 ώρα, 59 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Έγινε ο πρώτος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία που κατεβάζει το “φράγμα” των δύο ωρών, σημειώνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ.

Για να διανύσει τόσο γρήγορα την απόσταση των 42,195 μέτρων, ο 35χρονος Κενυάτης χρειάστηκε να πάρει ρυθμό από τους υπόλοιπους, οι οποίοι άθελά τους τον “πίεσαν” στο να ανεβάσει στροφές και να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ο Kipchoge πήρε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς το εν λόγω ρεκόρ δύσκολα θα σπάσει, τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια. Έτσι, ο Kipchoge κατάφερε να κάνει αυτό που έχασε για λίγο στον περσινό μαραθώνιο του Βερολίνου. Τότε, είχε φτάσει πολύ κοντά στο να τερματίσει κάτω από τις δύο ώρες, καταγράφοντας εν τέλει χρόνο: 2:01.39.

Πίσω στην Κένυα, χιλιάδες συμπατριώτες του Kipchoge παρακολούθησαν τις προσπάθειές του στη Βιέννη. Η κατάρριψη του ρεκόρ οδήγησε τους Κενυάτες σε πανζουρλισμό! Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τους έξαλλους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Κένυας, τη στιγμή που ο 35χρονος δρομέας έσπασε κάθε ρεκόρ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments