Διεθνή

Γερμανία: Σταματά την εξαγωγή όπλων προς την Τουρκία

Γερμανία: Σταματά την εξαγωγή όπλων προς την Τουρκία
Γερμανία: Ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα σταματήσει να εξάγει οπλισμό προς τον τουρκικό στρατό.

Γερμανία: Αφού καταδίκασαν την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, οι Γερμανοί προχώρησαν και σε εφαρμογή εμπάργκου όσον αφορά την εξαγωγή οπλισμού προς την Τουρκία. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μαας, η Γερμανία θα σταματήσει να δίνει όπλα στους Τούρκους. “Δεν θα τους δίνουμε όπλα για να πολεμούν τους Κούρδους”, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Bild“.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή ήταν η πρώτη κίνηση της Γερμανίας κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία, με την πολιτική ηγεσία να αντιδρά στις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών. “Κατά του υπόβαθρου της τουρκικής επιθετικής ενέργειας στα βορειοανατολικά της Συρίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες εξαγωγής για το σύνολο του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στην Συρία“, ήταν η δήλωση του Μαας στη “Bild“.

Το πλήγμα για τους Τούρκους θα είναι μεγάλο, υπολογίζοντας ότι πέρσι, οι Γερμανοί τους έστειλαν οπλισμό αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 των γερμανικών εξαγωγών σε όλον τον κόσμο, όπως τονίζει η Bild.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments