Διεθνή

Κυπριακή ΑΟΖ: Σε εξέλιξη γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση – Ποια μηνύματα στέλνει στην Τουρκία

Κυπριακή ΑΟΖ: Σε εξέλιξη γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση – Ποια μηνύματα στέλνει στην Τουρκία
Κυπριακή ΑΟΖ: Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη άσκηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Γαλλο– κυπριακή ναυτική άσκηση που πραγματοποιείται στα ανοιχτά της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την στενή συνεργασία των δύο χωρών ενώ ταυτόχρονα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και τον Ερντογάν. Με αναρτήσεις τους στο twitter, τόσο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκαν στην συγκεκριμένη άσκηση.

Η  Φλοράνς Παρλί έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ότι  «οι γαλλο– κυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας. Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ε.Ε, να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε: «Η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση εμπίπτει στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών. Η Γαλλία ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, σύμφωνα και με την ομόθυμη στάση της ΕΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments