Αθλητισμός

Μαραθώνιος: Ο πρώτος άνθρωπος που τερμάτισε πριν τις δυο ώρες

Μαραθώνιος: Ο πρώτος άνθρωπος που τερμάτισε πριν τις δυο ώρες
Μαραθώνιος: Ο Ελίουντ Κιπτσόγκε άλλαξε την ιστορία του Μαραθωνίου, κάνοντας κάτω από 2 ώρες στη Βιέννη και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας του κλασικού αθλητισμού.

Μαραθώνιος: Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε έγινε στο Prater Park της Βιέννης ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατάφερε να τρέξει τα 42.195 της διαδρομής του μαραθωνίου, σε λιγότερο από δύο ώρες. O34χρονος Κενυάτης που ξεκίνησε την ιστορική διαδρομή του-πρόκληση του «Ineos 1:59 Challenge», στις 09:15 ώρα Ελλάδας, κατάφερε να καλύψει την απόσταση σε 1:159:40, είκοσι δευτερόλεπτα κάτω από τις δύο ώρες, δείχνοντας ότι ο άνθρωπος δεν έχει όρια.

Ένα ρεκόρ που πάντως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει επίσημα ως παγκόσμιο ρεκόρ η IAAF, αφού χρησιμοποίησε «λαγούς» σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ενώ επίσης δεν ήταν επίσημη διοργάνωση.  Ο Κιπτσόγκε, χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, κατά την διάρκεια της διαδρομής είχε γύρω του ομάδες από επτά δρομείς (41 συνολικά) που εναλλάσσονταν, προσπαθώντας να του δώσουν ρυθμό αλλά και να τον προστατεύσουν από τον άνεμο.

Ανάμεσα στους δρομείς-λαγούς που δέχτηκαν να τον βοηθήσουν σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα ήταν και πολύ γνωστοί αθλητές όπως ο Αμερικανός χρυσός ολυμπιονίκης στα 1500 μέτρα στο Ρίο, Μάθιου Τσέντροβιτς, ο επίσης Αμερικανός ασημένιος ολυμπιονίκης στα 5000 μέτρα στο Ρίο, Πολ Τσελίμο και οι διάσημοι Νορβηγοί αδελφοί Ινγκέμπριγκτσεν, ο Τζέικομπ, ο Φίλιπ και ο Χένρικ.  Ο στόχος του ήταν να μπει στην… αιωνιότητα. Οπως είπε, όταν τερμάτισε στη Βιέννη σε χρόνο κάτω από δύο ώρες: “Νοιώθω σαν να πήγα στο φεγγάρι απόψε”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments