Ελλάδα

Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Επιστρέφει στη δράση – Οι λεπτομέρειες της επανασύστασης

Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Επιστρέφει στη δράση – Οι λεπτομέρειες της επανασύστασης
Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Προς ανασύσταση η ειδική ομάδα της Αστυνομίας. Πάνω από 120 άτομα έχουν δηλώσει επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Ομάδα ΔΕΛΤΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει από τις πρώτες του ημέρες ως πρωθυπουργός την επανασύσταση της ειδικής ομάδας, η οποία είχε καταργηθεί το 2015 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, πάνω από 120 άτομα από την ΟΠΚΕ, την Άμεση Δράση και άλλες υπηρεσίες της Αττικής έχουν εκφράσει επιθυμία να συνδράμουν και να αποτελέσουν μέλη της υπό σύστασης ομάδας, έχοντας ανταποκριθεί στη διαταγή της ΓΑΔΑ.

Ο σχεδιασμός της ειδικής ομάδας

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, η νέα ομάδα (η οποία είναι άγνωστο εάν θα διατηρήσει την ονομασία της ή θα επιστρέψει με νέο τίτλο) θα απαρτίζεται από 90 άτομα και θα ανήκει οργανικά στην ΟΠΚΕ και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί που θα μετέχουν σε αυτή θα μπορούν αυτόνομα αλλά πάντα κατόπιν άνωθεν εντολής να επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και να διενεργούν ελέγχους για θέματα εγκληματικότητας.

Συν τοις άλλοις, τα μέλη της ομάδας θα συνεπιχειρούν με συναδέλφους τους από τις υφιστάμενες ΟΠΚΕ, ενώ θα ενεργοποιούνται και σε περιπτώσεις οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων. Αντίθετα, δεν θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν ετοιμοπόλεμες τρεις ομάδες δικυκλιστών, των δέκα άτομων η καθεμία. Οι αστυνομικοί θα εκτελούν βάρδιες έξι ωρών, ενώ κατόπιν σχετικών εισηγήσεων, είναι πιθανό να εισπράττουν ένα επιπλέον επίδομα ύψους περίπου 80 ευρώ υπό μορφή αποζημίωσης για επιχειρήσεις εκτός Αττικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments