Ελλάδα

Χρήστος Στυλιανέας: Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής

Χρήστος Στυλιανέας: Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής
Χρήστος Στυλιανέας: "Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Χρήστος Στυλιανέας: Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης, ο οποίος υπηρέτησε το ελληνικό πεντάγραμμο για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Εγκατεστημένος από το 1984 στην Πάτρα, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης και θεωρήθηκε αυθεντία στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό τραγούδι. Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα.

Ο Χρήστος Στυλιανέας έχει επίσης μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως τμήματα από το Άσμα Ασμάτων και το «Κεφάλαιο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου. Στις 15 Μαϊου 1975 παντρεύτηκε την Βούλα Γκάνια (λογίστρια-μουσικό-μοντελίστ), με την οποία απέκτησαν 5 παιδιά, την Ευτυχία, τη Δέσποινα, την Ιουστίνη, τη Σοφία και τον Κωσταντίνο. Στις 18 Νοεμβρίου 2018 απέκτησαν την πρώτη τους εγγονή από την κόρη τους Σοφία.

Στους LP δίσκους του (ατομικοί και συμμετοχές) περιλαμβάνονται οι τίτλοι:

«Κραυγή στα πέρατα» (1976) «Έξω ντέρτια» (1984) «Η φωτογραφία» (1985) «Απ’ το «Χάραμα» της Πάτρας» (1986) «Ο λαϊκός τραγουδιστής» (1987) «Αγαπάω» (1989) «Θα περάσεις με κόκκινο φως» (1990) «Εδώ Σαχάρα» (1992) «Προσεχώς μπορεί» (1994)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments