Ελλάδα

Σοφία Κοκοσαλάκη: Τα συγκινητικά «αντίο» στην πετυχημένη σχεδιάστρια

Σοφία Κοκοσαλάκη: Τα συγκινητικά «αντίο» στην πετυχημένη σχεδιάστρια
Σοφία Κοκοσαλάκη: Η Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στην ηλικία των 47 ετών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο χώρο της μόδας και όχι μόνο.

Σοφία Κοκοσαλάκη: Σήμερα στα 47 της χρόνια «έφυγε» από τη ζωή η γνωστή σχεδιάστρια μόδας μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και ιδιαίτερα στο χώρο της μόδας. Η Κοκοσαλάκη ήταν μία πετυχημένη σχεδιάστρια, η οποία είχε κάνει παγκόσμια μόδα τα αρχαιοελληνικά μοτίβα, ενώ είχε σχεδιάσει και τα κοστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της, πλήθος επωνύμων αποφάσισαν να την αποχαιρετήσουν μέσα από τα social media.

“Τεράστια απώλεια για τον κόσμο της μόδας”

Ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας την αποχαιρέτησε με ένα post στο Instagram, γράφοντας: «Τι τεράστια απώλεια για τον κόσμο της μόδας. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητή Σοφία Κοκοσαλάκη, το ταλέντο σου ήταν πάνω από το κανονικό».

“Από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες”

Με τη σειρά του και ο Άγγελος Μπράτης, αποχαιρέτησε τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας με φωτογραφία από ένα ρούχο της. «Αποχαιρετισμός της Σοφίας Κοκοσαλάκη. Μία από τις πιο ταλαντούχες, σύγχρονες και διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας. Οι κομψές δημιουργίες της, εμπνευσμένες από τα αρχαία ελληνικά γλυπτά και τον πολιτισμό θα τη θυμίζουν πάντα».

Η Σοφία Κοκοσαλάκη κατοικούσε στο Λονδίνο, ωστόσο αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ερχόταν συχνά. Μάλιστα, στην Αθήνα ήταν και τον Ιούλιο όπου επέλεξε να γευματίσει σε ένα από τα στέκια των βορείων προαστίων. Πρόκειται για το εστιατόριο του Φώτη Σεργουλόπουλου στην Κηφισιά, με τον παρουσιαστή να ανεβάζει το εν λόγω στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της γνωστής σχεδιάστριας Σοφίας Κοκοσαλάκη απέστειλε και η υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένα δημιουργικό πνεύμα, μια γυναίκα δυναμική, αυτοδημιούργητη, που για μια εικοσαετία πρωταγωνίστησε στον σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο της διεθνούς μόδας. Η Σοφία Κοκοσαλάκη εμπνεύστηκε από την Κρήτη που λάτρευε, από τον ενδυματολογικό θησαυρό της αρχαιοελληνικής και λαϊκής παράδοσης. Μετουσίωσε αυτές τις επιρροές σε σύγχρονες δημιουργίες, ρούχα με πτυχώσεις και κοσμήματα, ως γλυπτά που δανείστηκαν στοιχεία της αρχαίας μικρογλυπτικής. Η Σοφία κατέκτησε τον κόσμο της μόδας, προβάλλοντας την Ελλάδα και τον διαχρονικό πολιτισμό της».

«Η συμβολή της, με τον σχεδιασμό των κουστουμιών, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε καθοριστική για την παγκόσμια απήχησή τους. Το ταλέντο και η ακτινοβολία της Σοφίας Κοκοσαλάκη τίμησαν την ελληνική δημιουργία διεθνώς. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους φίλους της», προσθέτει η υπουργός Πολιτισμού.

“Είχε μεγάλη φαντασία και ταλέντο”

Ο γνωστός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος, μιλώντας σε ιστοσελίδα, χαρακτήρισε το γεγονός του θανάτου της Σοφίας Κοκοσαλάκη ως «θρίλερ».  «Εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με τον θάνατο. Είναι θρίλερ αυτό που συνέβη στη ζωή μιας νέας και δημιουργικής κοπέλας» είπε εκθιάζοντας παράλληλα τη δουλειά της στον χώρο της μόδας. «Έκανε πολύ ιδιαίτερα πράγματα. Είναι πολύ θλιβερό, έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Είχε μεγάλο ταλέντο, φαντασία, αναγνωρισιμότητα σε όλον τον κόσμο, από οίκους μόδας μέχρι ηθοποιούς παγκοσμίου φήμης» σημείωσε ο γνωστός σχεδιαστής.

Επίσης δήλωσε ότι η Κοκοσαλάκη ήταν στην ωραιότερη στιγμή της καριέρας της. «Μου φαίνεται τρομακτικό να φεύγει ένας άνθρωπος τόσο νωρίς. Μόνο 47 ετών. Δεν υπήρχαν πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό με πετυχημένες καριέρες και διεθνή αναγνώριση. Είχε κάνει πάρα πολλά πράγματα, ήταν μεγάλο ταλέντο» τόνισε και κατέληξε με μια συμβουλή: «να μπορούμε να ρουφάμε τη ζωή, αυτό μόνο έχω να πω. Της ζωής το ποτήρι πρέπει να το πίνεις εσύ και να μην αφήνεις άλλους να επηρεάζουν τη ζωή σου.

“Αποχαιρετισμός” και στο twitter

Αρκετά είναι επίσης και τα μηνύματα αποχαιρετισμού στο twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments