Αθλητισμός

Ελλάδα – Βοσνία 2-1

Ελλάδα – Βοσνία 2-1
Ελλάδα - Βοσνία: H Εθνική μας ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε την νίκη κόντρα στους Βόσνιους, αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Ελλάδα – Βοσνία: Η Εθνική έδωσε συνέχεια στην καλή παρουσία της στο «Ολίμπικο» το περασμένο Σάββατο (12/10) απέναντι στην Ιταλία, με ακόμη καλύτερη εμφάνιση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε σε ρόλο κομπάρσου μια ομάδα που ζητούσε μόνο τους τρεις βαθμούς για να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 και πήρε μια δίκαιη νίκη με 2-1 (30′ Παυλίδης, 88′ αυτογκόλ Κοβάτσεβιτς – 35′ Γκόγιακ) απέναντι στη Βοσνία, στο ΟΑΚΑ, προς όφελος της Φινλανδίας που αγκάλιασε πια τη δεύτερη θέση στο 10ο όμιλο, αφού βρίσκεται στο +5 από τους Βαλκάνιους.

Ο Παυλίδης άνοιξε το σκορ στο 30′ με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα, πέντε λεπτά μετά η Βοσνία ισοφάρισε με τον Κόγιακ, αλλά στο 88′ επικράτησε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Φετφατζίδης που είχε περάσει αλλαγή τέσσερα λεπτά πριν, έκανε γύρισμα από δεξιά και ο Κοβάτσεβιτς άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας και η Εθνική μας κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη της στον όμιλο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο της ομάδας.

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής Ελλάδος μετά από 8 παιχνίδια:

Το ματς:

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Εθνική ομάδα παρουσίασε σημάδια κανονικής ομάδας που δεν παίζει μόνο για το μηδέν αλλά μπορεί να κάνει και πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Το σύνολο του Φαν Σιπ ήταν ανώτερο καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και το 1-1, το οποίο συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ήταν κολακευτικό για τους Βόσνιους και πέρα για πέρα άδικο για την Ελλάδα.

Η πρωταθλήτρια του 2004 έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι της, είχε καλή κυκλοφορία που της επέτρεψε να φτάνει με ευκολία έξω από την περιοχή του αντιπάλου, αρκετές φορές κάτω από άριστες προύποθέσεις, με τους Βόσνιους να έχουν μεγάλο ανασταλτικό θέμα στον άξονα. Παρά το γεγονός πως είχε 43% κατοχή της μπάλας, η Ελλάδα είχε 9 τελικές έναντι 4 των Βοσνίων και θα μπορούσε να έχει και περισσότερες αν έβρισκε πιο πολλές σωστές επιλογές να περάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Η υπεροχή των Ελλήνων καρποφόρησε στο 30᾽. Μετά την κάθετη του Μάνταλου, ο Παυλίδης με ωραία κλειστή ντρίμπλα άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλου και εκτέλεσε για το άνοιγμα του σκορ. Μία αδράνεια όμως της άμυνας από Μπακάκη και Χατζηδιάκο πέντε λεπτά αργότερα, έφερε ένα φτηνό για γκολ για τους Βόσνιους. Ο Κολάσινατς σέντραρε από αριστερά μόνος του και ακόμη πιο μόνος του ο Γκόγιακ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Μάνταλος στο 41᾽ θα μπορούσε να βάλει και μπροστά την Ελλάδα αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Αν στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν καλή, στο δεύτερο ήταν φανταστική και όπως την ονειρεύονται όλοι οι Έλληνες.

Ένα σύνολο που κυριάρχησε επί της Βοσνίας, που είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, που έβγαζε ταχύτητα στην ανάπτυξη, αυτοπεποίθηση στις ενέργειες και απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο! Στην καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, η Ελλάδα… πάτησε την Βοσνία! Όποτε ήθελε πατούσε περιοχή και δημιουργούσε φάσεις!

Στο 60᾽ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο Σέχιτς είχε αποκρούσει εξαιρετικά το πλασέ του Μάνταλου! Όσο περνούσε η ώρα, το σύνολο του Φαν Σιπ απέδιδε με μεγαλύτερη ένταση. Στο 73᾽ το δοκάρι αρνήθηκε το γκολ στην μακρινή σουτάρα του Σταφυλίδη, ο Μασούρας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που είχε αλλά στο 88᾽ η μπάλα μπήκε στο πλεκτό των Βόσνιων από έναν… Βόσνιο!

Ο Φετφατζίδης γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Κοβάσεβιτς έκανε λάθος και με την προβολή χάρισε την νίκη στην Ελλάδα. Μια νίκη που θα ήταν κρίμα και άδικο αν δεν κατέληγε στα παιδιά του Φαν Σιπ!

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόιακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments