Ελλάδα

Γερμανικός κολοσσός επενδύει στα Ιωάννινα

Γερμανικός κολοσσός επενδύει στα Ιωάννινα
Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε μια γερμανική εταιρεία κολοσσός για τις επενδύσεις του.

Τις χαμηλότερες επενδύσεις παγκοσμίως ως ποσοστό του ΑΕΠ είχε το 2018 η χώρα μας (εξαιρουμένων χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή σε πτώχευση), γεγονός που είχε ως συνέπεια την υποβάθμιση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, σε πραγματικούς όρους, σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2000, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΣΕΒ. Ωστόσο, οι γερμανικές επενδύσεις είναι εδώ και αρκετά χρόνια μια «ένεση» βοήθειας προς την ελληνική οικονομία. Άλλωωστε, η Γερμανία θα είναι επενδυτικά αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας να γυρίσει σελίδα και να πετύχει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανέφερε ο πρόεδρος του ελληνογερμανικού επιμελητήριου Κωνσταντίνος Μαραγκός στην 84η ΔΕΘ.

Σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται και η γερμανική εταιρεία Team Viewer, μία εταιρεία που θεωρείται κορυφαία στη διασυνδεσιμότητα καθώς διαθέτει το Τeam Viewer το πιο διαδεδομένο διεθνώς λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει την εξ΄αποστάσεως διαχείριση ενός υπολογιστή ή server, από έναν άλλο. Κι αυτό γιατί ο γερμανικός κολοσσός ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση του στα Ιωάννινα, θέλοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό. Τους επιστήμονες πληροφορικής δηλαδή, που είναι υψηλού επιπέδου λόγω των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ήδη, η γερμανική εταιρεία έχει επιλέξει και τον χώρο που θα εγκατασταθεί, κάνει τις απαραίτητες εργασίες και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τον Νοέμβριο. Ήδη «τρέχουν» αγγελίες για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Ο χώρος για την ανάπτυξη της εταιρείας βρέθηκε από το μεσιτικό γραφείο των Ιωαννίνων vresspiti και ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Καλατζόγλου δέχθηκε ήδη την ευχαριστήρια επιστολή των Γερμανών για την συμβολή του.

Όπως είπε στο Epiruspost ο κ. Καλατζόγλου η έρευνα που έγινε για τον εντοπισμό του ακινήτου ήταν πολύ ολοκληρωμένη με πολύ μεγάλη βαρύτητα στις ταχύτητες του διαδικτύου. «Κάναμε πολύ μεγάλη έρευνα με στελέχη της εταιρείας που βρέθηκαν στα Γιάννινα και καταλήξαμε στην καλύτερη λύση…» τόνισε ο κ. Καλατζόγλου. Η ελληνική θυγατρική της Team Viewer, η Τeam Viewer Greece, συστάθηκε πριν δύο μήνες περίπου και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη των πρώτων 15 Πληροφορικών, η οποία σχεδιάζει τον διπλασιασμό του προσωπικού της μέσα στον πρώτο χρόνο και την αύξησή του σε 70 στη διετία, επενδύοντας έτσι, κυρίως σε ανθρώπινο κεφάλαιο, περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο managing director της Τeam Viewer Greece κ. Philipp Deutscher, σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr υπογράμμισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία, από μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις. «Στα Ιωάννινα θα επεκτείνουμε το αντικείμενο που αναπτύσσουμε και στη Γερμανία, που είναι το λογισμικό διασυνδεσιμότητας στο cloud και όλα τα νέα projects πάνω στα οποία δουλεύουμε», είπε ο κ. Deutscher. H ΤeamViewer, αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν το 20%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments