Ελλάδα

Σάμος: Νύχτα τρόμου με φωτιές και μαχαιρώματα – Κλειστά σήμερα τα σχολεία του νησιού

Σάμος: Νύχτα τρόμου με φωτιές και μαχαιρώματα – Κλειστά σήμερα τα σχολεία του νησιού
Σάμος: Πανικός επικράτησε στο νησί μετά από επεισόδια που ξέσπασαν μέσα και έξω από τον καταυλισμό μεταναστών. "Αν είχαμε ισχυρούς ανέμους, η Μόρια δεν θα ήταν τίποτα" λέει ο δήμαρχος του νησιού.

Σάμος: Πριν λίγες ημέρες είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Σάμου να περάσει μια νύχτα τρόμου. Το βράδυ της Δευτέρας (14/10) ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια εντός και εκτός του καταυλισμού μεταναστών. Μάλιστα, τα σοβαρά επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν μια ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύρους με αιχμηρά αντικείμενα.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τρεις Σύριοι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο θώρακα και την πλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και μεταφέρθηκαν μέσα στον καταυλισμό, όπου ξέσπασε φωτιά, γύρω στις 22.00 το βράδυ. Οι φλόγες είχαν μεγάλο ύψος και προκάλεσαν τον πανικό στο κέντρο φιλοξενίας.

Στα όρια τους οι κάτοικοι

Μετά τα επεισόδια που έγιναν, πολλοί πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και κινήθηκαν προς την πόλη της Σάμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζ, επρόκειτο για ακόμα μία εξέγερση μεταναστών. «Αν είχαμε απόψε ισχυρούς βόρειους ανέμους, το Μάτι δε θα ήταν τίποτα», σχολίασε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ. Από πλευράς τους οι τοπικές Αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε σήμερα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαθύ.  «Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες», είπε ο Γ.Στάντζος, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ΚΥΤ είναι στο «κόκκινο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments