Διεθνή

Brexit: Πολύ κοντά σε συμφωνία Λονδίνο και Βρυξέλλες

Brexit: Πολύ κοντά σε συμφωνία Λονδίνο και Βρυξέλλες
Brexit: Πληροφορίες της Guardian αναφέρουν για κατάρτιση νέου προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Brexit: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, φέρεται να βρίσκεται μία ανάσα από την επίτευξη συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε μεγάλες υποχωρήσεις στο θέμα των συνόρων με την Ιρλανδία, με αποτέλεσμα η συμφωνία να βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Η Guardian επικαλούμενη Βρετανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους μεταδίδει πληροφορίες ότι υπάρχει ήδη προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα, ένα βήμα πίσω φαίνεται πως έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει ότι κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες την Τρίτη, με κορυφαίους αξιωματούχους να βλέπουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και πριν από το τέλος της ημέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments