Διεθνή

Εισβολή στη Συρία: Αντιστέκονται οι Κούρδοι – Στη Μανμπίτζ ο συριακός στρατός

Εισβολή στη Συρία: Αντιστέκονται οι Κούρδοι – Στη Μανμπίτζ ο συριακός στρατός
Εισβολή στη Συρία: Ισχυρή αντίσταση από τους Κούρδους στην τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. Κατέλαβε την πόλη Μαντμπίτζ ο στρατός του Άσαντ.

Εισβολή στη Συρία: Έχουν περάσει επτά μέρες από την έναρξη της Τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία και ο πόλεμος καλά κρατεί. Οι Κούρδοι μαχητικές όχι απλά δεν έχουν παραδώσει τα όπλα, αλλά αντιστέκονται σθεναρά και έχουν ξεκινήσει επιθέσεις στον στρατό της Τουρκίας που έχει στο πλευρό του και αρκετούς Σύριους αντάρτες. Την ίδια ώρα τα στραυτεύματα του Άσαντ που έχουν συμμαχήσει με τους Κούρδους έχουν καταλάβει την πόλη Μανμπίτζ.

Αυτή η είδηση έγινε γνωστή από το τη Daily Sabah που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην πόλη αναπτύχθηκαν και Ρώσοι στρατιώτες, που βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις τουρκικές δυνάμεις. Νωρίτερα και συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συριακός στρατός μπήκε στη Μάνμπιτζ, αν και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες ισχυρίστηκαν ότι αυτοί που μπήκαν στην πόλη ήταν κυρίως Κούρδοι μαχητές.

Δεν αγγίζουν τον Ερντογάν οι απειλές των ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατου, Γιούσεφ Χαμούντ έχει την στήριξη της Τουρκίας και τόνισε ότι κάποιες δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν μπει στη Μάνμπιτζ, όμως το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών είναι Κούρδοι που προήλθαν από το Χαλέπι. Οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ, η διαφαινόμενη απόφαση της Volkswagen να «παγώσει» το εργοστάσιο στην Τουρκία, η απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει η Τουρκία από την περιοχή, δεν «αγγίζουν» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το Αζερμπαϊτζάν, όπου βρίσκεται, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν έως ότου «να επιτευχθούν οι στόχοι» που έχουν τεθεί. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας  μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», είπε ο Ερντογάν.

«Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Θα διασφαλίσουμε γρήγορα την ασφάλεια της περιοχής από τη Μάνμπιτζ (βορειοδυτική Συρία) μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ», δήλωσε ακόμη. Κατά τον Ερντογάν, η ζώνη πρόκειται να υποδεχθεί «σε πρώτο χρόνο ένα εκατομμύριο, μετά δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες», από τους περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από το 2011 που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία.

Ο Ερντογάν «κλείνει» τ’ αυτιά του στις διεθνείς πιέσεις και το θάνατο που σκορπά στη βόρεια Συρία. Δεν τον νοιάζει που στις επτά μέρες της επιχείρησης στη βόρεια Συρία, περισσότεροι από 275.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Κούρδοι που ελέγχουν την περιφέρεια. Ανάμεσα στους εκτοπισμένους περισσότερα από 70.000 παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments