Ελλάδα

Σάμος: Διαμαρτυρία μεταναστών έξω από το ΚΥΤ- Αντιδρούν για τις συνθήκες

Σάμος: Διαμαρτυρία μεταναστών έξω από το ΚΥΤ- Αντιδρούν για τις συνθήκες
Σάμος: Οι πρόσφυγες - μετανάστες ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο.

Σάμος: Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Παρασκευή στη Σάμο μετανάστες – πρόσφυγες που μένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samos24.gr, το συγκεντρωμένο πλήθος διαμαρτύρεται για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης  καθώς 6.000 φιλοξενούνται σε έναν χώρο που η χωρητικότητα του ήταν για 680 άτομα και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο.

Gepostet von Ioannis Negris am Freitag, 18. Oktober 2019

Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης

Επίσης, στις 15:00 το μεσημέρι, περίπου 100 άτομα από χώρες της Αφρικής που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ διαδήλωσαν στο κέντρο του νησιού, ζητώντας τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί. Oι μετανάστες  αφού φώναξαν συνθήματα όπως “Ελευθερία” στους δρόμους της πόλης, επέστρεψαν στη δομή.

Ειρηνική διαμαρτυρία Αφρικανών στο κέντρο της πόλης. Επέστρεψαν στο camp.

Gepostet von Samos24.gr am Donnerstag, 17. Oktober 2019

Έξω από τον καταυλισμό των προσφύγων βρέθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και οι Αντιδήμαρχοι προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον καταυλισμό του ΚΥΤ Βαθέως και τη φωτιά που εκδηλώθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments