Ελλάδα

Joker: ΕΔΕ για την παρέμβαση των αστυνομικών – Κατηγορεί τις υπαλλήλους του υπουργείου η Μενδώνη (vid)

Joker: ΕΔΕ για την παρέμβαση των αστυνομικών – Κατηγορεί τις υπαλλήλους του υπουργείου η Μενδώνη (vid)
Joker: Καταδίκασε τον χειρισμό της υπόθεσης η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία παραδέχθηκε ότι οι καταγγελίες έγιναν από δύο γυναίκες υπαλλήλους του υπουργείου.

Joker: Ενοχλημένη εμφανίστηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την έκταση που έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η είδηση με την παρέμβαση αστυνομικών σε κινηματογραφικές αίθουσες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν παρακολουθούσαν ανήλικοι την ταινία Joker. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της με τους χειρισμούς που έγιναν στις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ  παραδέχτηκε ότι οι καταγγελίες έγιναν από δύο γυναίκες υπαλλήλους του υπουργείου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους» τόνισε η κυρία Μενδώνη συμπληρώνοντας πως ενημερώθηκε για την υπόθεση αργά το βράδυ της Κυριακής και αμέσως επικοινώνησε με τον διευθυντή και τον γενικό γραμματέα σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ οι οποίοι της απάντησαν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό», ανέφερε η Λίνα Μενδώνη.

Και συνέχισε: «Όσο για τις δυο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες η υπουργός δήλωσε: «Είναι υπαλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελεθέρως σε χωρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, τα στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής ήταν, αυτά που ενημέρωσαν τις δύο υπαλλήλους του ΥΠΠΟ για την παρουσία ανηλίκων σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία Joker. 

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε επίσης πως θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, η κυρία Αλεξομανωλάκη, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος είναι ατυχής» είπε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού σχολίασαν και την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο instagram και τα όσα υποστήριξε περί «εντολής λειτουργών του υπ. Πολιτισμού», επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ξέχασε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το Υπουργείο Πολιτισμού,  είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού – επί ΣΥΡΙΖΑ – στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή και τόνισαν ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα  που δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλάκη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

«Επομένως οι σκοτεινές περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους» καταλήγουν στην απάντησή τους οι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

Διευκρινίσεις από τη ΓΑΔΑ για την παρέμβαση των αστυνομικών

«Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων, αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών».

Αυτό τονίζει, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) σχετικά με το θέμα της παρέμβασης αστυνομικών σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν η ταινία «Joker». Επίσης, όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, «αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments