Διεθνή

Η μεγαλύτερη απευθείας αεροπορική πτήση είναι γεγονός – 20 ώρες σερί στον αέρα

Η μεγαλύτερη απευθείας αεροπορική πτήση είναι γεγονός – 20 ώρες σερί στον αέρα
Ιστορία έγραψε η αεροπορική εταιρία Qantas, καθώς ένα από τα αεροπλάνα της κατέχει πλέον το ρεκόρ με την μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση, κάνοντας το Νέα Υόρκη - Σύδνεϋ σε λιγότερο από 20 ώρες.

«Ιστορία» στους αιθέρες έγραψε η αεροπορική εταιρεία Qantas, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη απευθείας πτήση διάρκειας σχεδόν 20 ωρών. Η Qantas ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της μεγαλύτερης απευθείας πτήσης στον κόσμο, συνδέοντας τη Νέα Υόρκη με το Σύδνεϋ σε 19 ώρες και 16 λεπτά. Όπως μεταδίδει το Business Insider, η πτήση QF7879 προσγειώθηκε στο Σύδνεϋ λίγο πριν τις 7:45 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα). Θεωρείται πλέον η μεγαλύτερη απευθείας πτήση εμπορικού αεροσκάφους, ξεπερνώντας την τακτική εμπορική πτήση της Singapore Airlines, που συνδέει τη Σιγκαπούρη με τη Νέα Υόρκη.

Ενώ στα άμεσα σχέδια της Qantas είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση Λονδίνου – Σύδνεϋ, σε ένα δρομολόγιο το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια μιας ώρας περισσότερο. Και μπορεί πλέον τα εμπορικά αεροσκάφη να είναι πιο εξελιγμένα από ποτέ, ωστόσο το εγχείρημα βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά προκλήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το πώς θα διασφαλιστεί η άνεση των επιβατών και η αποφυγή της κόπωσης των πιλότων και του πληρώματος.

«Έσπασε» κάθε ρεκόρ στους αιθέρες η Qantas

Για τη δοκιμαστική πτήση, η αεροπορική Qantas «εμπιστεύθηκε» ένα νέο Boeing 787-9 Dreamliner, μέσα στο οποίο επέβαιναν 40 μόλις επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις πιλότοι. Στην πτήση, δεν υπήρχε καθόλου φορτίο, γιατί κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστερήσεις. Ο κάθε επιβάτης είχε θέση, η οποία μετατρεπόταν σε κρεβάτι.

Η Qantas στοχεύει να ξεκινήσει επισήμως το απευθείας δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Σύδνεϋ από το 2022. Δύο μόνο αεροσκάφη της Airbus και της Boeing θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μια τέτοια πτήση, με την Qantas να δηλώνει πως θα έχει επιλέξει μέχρι το τέλος του 2019 ποιο από τα δύο αεροσκάφη θα εμπιστευθεί για την επίτευξη του στόχου της. Σήμερα η πτήση Νέα Υόρκη – Σύδνεϋ διαρκεί σχεδόν 24 ώρες, με μια στάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments