Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τον Ελ Αραμπί
Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου: Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί για την κορυφή της επίθεσης κόντρα στους Βαυαρούς.

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Οι «ερυθρόλευκοι» σε λίγες ώρες από τώρα θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέστρωσε τα πλάνα του για να αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς και έχει πάρει την απόφαση να ξεκινήσει στην ενδεκάδα τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ματς των ομίλων του Champions League.

Γενικότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος, άλλη μία φορά έχει ξεκινήσει βασικός. Ήταν στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κράσνονταρ. Τότε που ο Γκερέρο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση. Τότε μάλιστα, ο Μαροκινός πήρε αναγκαστικά θέση βασικού και πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού. Αναφορικά με την αποψινή του παρουσία, που πήρε την θέση του Γκερέρο, η εξήγηση είναι μία.

Ο 32χρονος επιθετικός, αναμφισβήτητα έχει καλύτερες τοποθετήσεις, ανάμεσα από τα δύο στόπερ, αλλά και στην μεγάλη περιοχή, από τον Γκερέρο. Ο Ισπανός άσος είναι περισσότερο περιφερειακός. Αλλά στο ματς με την Μπάγερν, θα είχε μεγάλα θέματα, στο να μπορέσει να βρει χώρο, για να κάνει το παιχνίδι του. Ο Ελ Αραμπί, από την άλλη, μπορεί να κάνει την μικρή κίνηση, που θα τον απελευθερώσει, για να εκμεταλλευτεί μια σέντρα. Ακόμα καλύτερα να γίνει επικίνδυνος σε ένα κόρνερ. Παράλληλα μπορεί την μία φάση να την κάνει γκολ.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να διατηρήσει και αρκετά την κατοχή κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και θα αρκεστεί να περιμένει στο δικό του μισό. Γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί πλήρως τους χώρους που θα το δοθούν από τους Βαυαρούς και μέσω αυτών να δημιουργήσει φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ.

Ο Ελ Αραμπί έχει αποδείξει πως μπορεί να πάρει θέσεις μέσα κι έξω από την μεγάλη περιοχή. Να μπει στη φάση και να δημιουργήσει προβλήματα. Δεν έχει την ταχύτητα του Γκερέρο, αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει κάτι άλλο, για την επιθετική λειτουργία. Γι’ αυτό επέλεξε τον Ελ Αραμπί. Με τον οποίο έχει συζητήσει δύο φορές, κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Για να του εξηγήσει ακριβώς τι θέλει να κάνει στο γήπεδο. Ο ρόλος του είναι κομβικός, αφού ο Ολυμπιακός, θα παίξει απόψε διαφορετικά από τις άλλες φορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments