Ελλάδα

Μια φωτογραφία selfie “κάρφωσε” στην αστυνομία τους ληστές που ξυλοκοπούσαν ηλικιωμένους

Μια φωτογραφία selfie “κάρφωσε” στην αστυνομία τους ληστές που ξυλοκοπούσαν ηλικιωμένους
Με την βοήθεια της τεχνολογίας οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό και σύλληψη δύο δραστών που έκλεβαν και βασάνιζαν ηλικιωμένους.

Μια selfie που τραβήχτηκε από κλεμμένο smartphone που ήταν συνδεδεμένο με τον λογαριασμό του κατόχου του στο google+ ήταν αρκετή για να δώσει στις Αρχές την λύση στον εντοπισμό δύο κακοποιών που εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων και τους βασάνιζαν προκειμένου να τους ληστέψουν. Οι δύο δράστες τους τελευταίους επτά μήνες είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Βορειοανατολικής Αττικής , διαπράττοντας αρκετές ληστείες με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίστροφή μέτρηση για τους δυο κακοποιούς ξεκίνησε από την ληστεία της 21ης Φεβρουαρίου 2019. Τότε οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στην Παιανία και άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη κοσμήματα, δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων και ένα tablet.  Το θύμα μετά τη ληστεία αγόρασε νέα τηλεφωνική συσκευή αλλά κράτησε τον ίδιο αριθμό, ενώ διατήρησε ενεργούς όλους τους ηλεκτρονικούς του λογαριασμούς (google, mail κ.λ.π). Ακολούθως συνδέθηκε στο διαδίκτυο προκειμένου να συγχρονιστεί ο προσωπικός του ηλεκτρονικός λογαριασμός google + που διατηρούσε και διαπίστωσε ότι από κλεμμένο τηλέφωνό του είχε τραβηχτεί μια selfie. Στην φωτογραφία αυτή εμφανιζόταν ο ένας από τους δυο ληστές.

Η φωτογραφία του δράστη καταχωρήθηκε στα αρχεία της Ασφάλειας και όταν στις αρχές του μήνα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σταμάτησαν δύο συνεργούς του ληστή με τη selfie και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στα κινητά τους ότι η μία συσκευή ήταν αυτή που είχε αφαιρεθεί από την Παιανία με αποτέλεσμα να φθάσουν στα ίχνη του ληστή και του συνεργού του και να τους περάσουν χειροπέδες.

“Τσάκιζαν στο ξύλο” τους ηλικιωμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ληστές είχαν “πλούσιο” παρελθόν στην εγκληματικότητα και ήταν γνώριμοι των αστυνομικών αρχών από εισβολές σε σπίτια και ληστείες. Μάλιστα οι δράστες επέλεγαν σπίτια στα οποία κατοικούσαν ηλικιωμένοι και ήταν κυρίως απομονωμένες κατοικίες. Όταν βρίσκονταν μπροστά στα ανυπεράσπιστα γεροντάκια, τους απειλούσαν με αιχμηρά αντικείμενα ενώ πολλές φορές ασκούσαν πάνω τους σωματική βία ώστε οι ηλικιωμένοι να τους αποκαλύψουν που είχαν χρήματα και τιμαλφή. Κύριο “όπλο” τους για να κάνουν τα θύματά τους να λυγίσουν και να αποκαλύψουν τα σημεία με τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα ήταν το ξύλο και ο βασανισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments