Διεθνή

Brexit: Πράσινο φως από το βρετανικό κοινοβούλιο – Ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης

Brexit: Πράσινο φως από το βρετανικό κοινοβούλιο – Ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης
Brexit: 329 βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας και 299 καταψήφισαν ενώ για τους εφαρμοστικούς νόμους του χρονοδιαγράμματος 322 είπαν «όχι» και 308 «ναι».

Brexit: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την έγκριση του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 299 καταψήφισαν το νομοσχέδιο για το Brexit, ανοίγοντας το δρόμο για τη ψήφιση του νόμου για το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ώστε η αποχώρηση να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ήττα για τον Τζόνσον – Καταψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Brexit 

Ήττα για τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον αποτέλεσε η δεύτερη ψηφοφορία που αφορούσε την έγκριση του χρονοδιαγράμματος καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε απόψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνηση. Έτσι, 322 βουλευτές ψήφισαν κατά του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί ενώ 308 βουλευτές υπερψήφισαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments