Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι έδιωξαν λεωφορεία με πρόσφυγες (vid)

Θεσσαλονίκη: Κάτοικοι έδιωξαν λεωφορεία με πρόσφυγες (vid)
Θεσσαλονίκη: Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Θεσσαλονίκη: Τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) ήταν προγραμματισμένη η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στην στα Βρασνά Θεσσαλονίκης. Ωστόσο 150 κάτοικοι της περιοχής δεν εκδήλωσαν απλά την αντίθεση τους με τη φωνή τους. Αρχικά έκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού προκειμένου να μη μπορέσουν να φτάσουν τα πούλμαν.

Τελικά οκτώ λεωφορεία με 200 πρόσφυγες προερχόμενους από τη Σάμο έφτασαν στην περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν.

Υπέκυψαν στις πιέσεις οι ξενοδόχοι

Μετά από αρκετή ένταση και μεγάλη ταλαιπωρία τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους. Ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι άσκησαν πιέσεις στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να μη δεχτούν τους πρόσφυγες. Παρά την αρχική τους συγκατάθεση, αναγκάστηκαν να μη δεχτούν τους πρόσφυγες.

Λίγο αργότερα οι αρχές αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Δείτε στο βίντεο του thestival.gr εικόνες με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα στα Βρασνά:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments