Άποψη

Ο Ολυμπιακός αλλάζει ποδοσφαιρικό επίπεδο

Ο Ολυμπιακός αλλάζει ποδοσφαιρικό επίπεδο
Ο Γιώργος Χελάκης αναλύει την εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν, η οποία δείχνει ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει ευρωπαϊκή ρότα.

“Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι του άλλου”. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε ο προπονητής της Μπάγερν Μοχάχου, Νίκο Κόβατς μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Δήλωση που αποτυπώνει την αντίληψη που έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, και για το παιχνίδι και για τις δυνατότητες της ομάδας του.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Με ανάλογη αντίληψη ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την Τότεναμ για την ίδια διοργάνωση πριν από λίγες εβδομάδες. Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, οι “Ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν με σκορ 3-2. Όμως οι χιλιάδες οπαδοί τους που κατέκλυσαν το γήπεδο χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες της ομάδας. Εδώ αξίζει να σταθούμε. Δεν χειροκρότησαν την προσπάθεια. Χειροκρότησαν την εμφάνιση. Το επιθετικό παιχνίδι, την διάθεση της ομάδας τους να αντιμετωπίσει την Μπάγερν σαν ίσος προς ίσο και να τα καταφέρει.

Πριν από τρία χρόνια ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο και είχε έρθει ισόπαλος. Κανείς δεν το θυμάται κανείς δεν το επικαλείται.

Η ομάδα του Πειραιά με προπονητή τον Τάκη Λεμονή είχε παίξει μαζική άμυνα και πήρε την ισοπαλία. Το βράδυ της Τρίτης οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν για να νικήσουν. Θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει αν απέφευγαν δυο στιγμιαία αμυντικά λάθη. Είναι όμως, οι λεπτομέρειες που πολλές φορές ξεχωρίζουν τις καλές ομάδες της Ευρώπης όπως ο Ολυμπιακός, από τις κορυφαίες όπως η Μπάγερν Μονάχου.

Σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ο δρόμος, η κατεύθυνση. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει ευρωπαϊκή ρότα. Τον ενδιαφέρει να μικρύνει την απόσταση που τον χωρίζει από τα σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Το κάνει αυτό μέσα από την βελτίωση των ποδοσφαιριστών του. Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Πριν από χρόνια πήγε να παίξει δανεικός στην Ολλανδία. Τώρα, θεωρείται ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νεαρούς αριστερούς μπακ στην Ευρώπη. Ο Γιώργος Μασούρας ήρθε πέρσι τον χειμώνα χωρίς ευρωπαϊκές παραστάσεις από τον Πανιώνιο. Τώρα στέκεται με επάρκεια σε παιχνίδια με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ποντένσε είναι σίγουρο πως απασχολεί πλέον τους κορυφαίους μάνατζερ του κόσμου. Το ίδιο συμβαίνει με τον Ζοσέ Σα και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ένα κακό βράδυ με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, στερεί από τον Ολυμπιακό σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Champions League.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ανακόπτει την ευρωπαϊκή του πορεία. Ο δρόμος για την συμμετοχή στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ είναι ανοικτός εφόσον οι ερυθρόλευκοι βγουν τρίτοι στον όμιλό τους. Σημασία έχει όμως ότι έχουν αλλάξει επίπεδο και λογική σαν ομάδα. Η ποιότητά που έχουν τους επιτρέπει να μην αντιμετωπίζουν φοβικά καμία ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Κι αν σήμερα δεν μπορούν να την νικήσουν, συνεχίζοντας έτσι είναι περίπου βέβαιο ότι θα το καταφέρουν αύριο-μεθαύριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments