Πολιτική

Δημοσκόπηση: Δημοφιλέστερος για την ΠΕΔΑ ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δημοσκόπηση: Δημοφιλέστερος για την ΠΕΔΑ ο  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Έρευνα της Opinion Poll δυο εβδομάδες πριν τις αρχαιρεσίες της νέας Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δείχνει προβάδισμα για τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Δύο μόλις βδομάδες πριν τις εκλογές για τις αρχαιρεσίες της νέας Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής , η έρευνα αυτή της OPINION POLL που διεξήχθη για το airetos.gr , διερευνά την άποψη της κοινής γνώμης για το ποιος από όσους φέρονται ως υποψήφιοι θα πρέπει να αναδειχθεί Πρόεδρος της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της χώρας.

Αυτός που φαίνεται να προηγείται καθαρά σ΄όλα τα ερωτήματα που αφορούν στην αναγνωρισιμότητα, την δημοφιλία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά , αλλά την προτίμηση της κοινής γνώμης, είναι ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με δεύτερο τον Δήμαρχο Νίκαιας- Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη , ενώ την τρίτη και τέταρτη θέση καταλαμβάνουν με διαφορά ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Σημαντική είναι η παρατήρηση κατά την έρευνα πως μεγάλο μέρος των πολιτών δεν γνωρίζει για την ύπαρξη της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Αττικής (ΠΕΔΑ). Συγκεκριμένα το 79,6% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη και λειτουργία της ΠΕΔΑ ενώ μόλις το 19,9% έχει γνώση.

Ασφαλώς τον τελικό λόγο τον έχει το εκλεκτορικό σώμα που αποτελείται από τους Δημάρχους και τους αντιπροσώπους όλων των Δήμων που εκλέγουν αυτές τις μέρες τα Δημοτικά Συμβούλια. Η άποψη πάντως της κοινωνίας είναι πολύ καθαρή , την στιγμή που καταγράφεται μία άγνοια για τον ρόλο και την ύπαρξη της Π.Ε.Δ.Α , κάτι που σημαίνει ότι η νέα ηγεσία της αναλαμβάνει πολύ σοβαρή υποχρέωση να κατοχυρώσει ένα πιο παρεμβατικό ρόλο της.

ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments