Πολιτισμός

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές
Ρόμπερτ Ρέντφορντ: «Ευχαριστώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές γι’ αυτήν την γενναιόδωρη πρόσκληση», τόνισε ο ηθοποιός.

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τιμώμενο πρόσωπο στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, που θα λάβει χώρα από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, θα είναι ο διάσημος ηθοποιός. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ένας από τους κορυφαίους συντελεστές του σύγχρονου κινηματογράφου δήλωσε ότι ήταν «μεγάλη τιμή η πρόσκληση μου στο Μαρακές, όπου μπορείς να συναντήσεις δημιουργούς και καλλιτέχνες που μοιράζονται τις ανησυχίες και τις απόψεις τους».

«Ευχαριστώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές γι’ αυτήν την γενναιόδωρη πρόσκληση», τόνισε ο ηθοποιός, σύμφωνα με το Variety.

Το αφιέρωμα θα αποδώσει φόρο τιμής στην καριέρα του Ρέντφορντ ως σκηνοθέτη, ηθοποιό, παραγωγό, ακτιβιστή και ιδρυτή του Ινστιτούτου Sundance και του ομώνυμου Φεστιβάλ, το οποίο είναι το πρώτο φεστιβάλ στον κόσμο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Ο Τσαρλς Ρόμπερτ Ρέντφορντ Τζούνιορ, γνωστότερος ως Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβιστής. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ: το πρώτο (1980) για τη σκηνοθεσία της ταινίας Συνηθισμένοι Άνθρωποι (Ordinary People) και το δεύτερο (2002) για τη συνολική του προσφορά στο χώρο του κινηματογράφου. Στις Η.Π.Α., επί 25 -περίπου- χρόνια, το όνομά του ήταν συνώνυμο των λέξεων “ξανθός” και “ωραίος”.

Ο Ρέντφορντ γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, στις 18 Αυγούστου του 1936. Ο πατέρας του ήταν, αρχικά, γαλατάς και, στη συνέχεια, λογιστής, ενώ η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Η καταγωγή των προγόνων του είναι βρετανική (Αγγλία και Σκωτία) και ιρλανδική, κάτι που εξηγεί, τα πυρόξανθα μαλλιά του, τα οποία είναι και το κύριο γνώρισμά του. Κατά τα σχολικά του χρόνια, ήταν συμμαθητής με το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ, Ντον Ντιρσντέιλ.

Λέγεται πως, όταν γύριζε από το σχολείο του, στο σπίτι, σταματούσε έξω από τα στούντιο της Fox, για να παρακολουθήσει τους διάσημους ηθοποιούς της εποχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments