Διεθνή

Έσεξ: Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά “θανάτου” – Τι καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων

Έσεξ: Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά “θανάτου” – Τι καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων
Έσεξ: Σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων υπάρχουν άλλα δυο φορτηγά που μετέφεραν μετανάστες από την Κίνα και το Βιετνάμ.

Έσεξ: Την Τετάρτη (23/10) οι Βρετανικές εντόπισαν μια νταλίκα που που μετέφερε μετανάστες από την Κίνα και το Βιετνάμ. Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το φορτηγό που έγινε κινούμενος τάφος για 39 ψυχές δεν ήταν το μοναδικό.

Σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δυο φορτηγά που μεταφέρουν μετανάστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα φορτηγά “θανάτου” μετέφεραν περισσότερους από 100 μετανάστες με προορισμό την Βρετανία.  Τα άλλα δύο φορτηγά, όπως πιστεύουν, έχουν ολοκληρώσει το ταξίδι τους και μέχρι στιγμής η τοποθεσία τους είναι άγνωστη.

Ξεκινάει εύρυνες το Βιετνάμ

Σύμφωνα με το Sky Νews, οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται αποκλειστικά από συγγενείς των θυμάτων και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους. Ένας ιερέας της περιοχής  υποστήριξε πως έχει ακούσει και εκείνος τέτοιου είδους δηλώσεις από συγγενείς των θυμάτων. «Μερικές οικογένειες έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο των συγγενών τους, που ήταν θύματα αυτού του τραγικού ταξιδιού», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ,Νγκουγιέν Σουάν Φουκ, έδωσε σήμερα εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν Βιετναμέζοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα. Ο Φουκ έδωσε επίσης εντολή στην αστυνομία να αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Η βρετανική αστυνομία έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον μερικά από τα θύματα μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.

«Οποιεσδήποτε παραβιάσεις θα αντιμετωπισθούν με αυστηρότητα», αναφέρει ο Φουκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως θέλει να έχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναφορές από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση. Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία του στο Λονδινο να βοηθήσει τη βρετανική αστυνομία στην αναγνώριση των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments