Διεθνή

Μαρκ Έσπερ: “Αρνήθηκε να παραδοθεί ο Μπαγκντάντι και σκοτώθηκε”

Μαρκ Έσπερ: “Αρνήθηκε να παραδοθεί ο Μπαγκντάντι και σκοτώθηκε”
Μαρκ Έσπερ: Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να τονίζει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας προειδοποίησαν τον Ιρακινό πριν προβούν στην απώλεια της ζωής του.

Μαρκ Έσπερ: «Φωνάξαμε στον Μπαγκντάντι και του ζητήσαμε να παραδοθεί. Αρνήθηκε και κατέφυγε σε μια υπόγεια περιοχή και στη διαδικασία της προσπάθειάς μας να τον βγάλουμε από εκεί ανατίναξε ένα γιλέκο αυτοκτονίας, πιστεύουμε, και σκοτώθηκε», δήλωσε ο Έσπερ στο CNN. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχείρηση για των αμερικανικών δυνάμεων κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Nέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. Αφότου ο Ντόναλτ Τραμπ επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ο Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, αποκάλυψε ότι τα μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είχαν στόχο να συλλάβουν, ει δυνατόν, τον ηγέτη του ISIS αλλά και να τον σκοτώσουν.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ο Τραμπ ενέκρινε την επιχείρηση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. «Ο πρόεδρος εξέταζε επιλογές νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα … Επέλεξε την επιλογή που πιστεύαμε ότι μας έδινε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας», δήλωσε ο Έσπερ. Σύμφωνα με τον Τραμπ ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους «πέθανε αφού βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο σε ένα τούνελ».

«Πέθανε κλαίγοντας» είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι αφενός κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και αφετέρου ότι στο σπίτι που εντοπίστηκε ήταν 11 παιδιά που εκκενώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν. Όσοι απέμειναν ήταν ο Μπαγκντάντι στο τούνελ με 3 παιδιά που οδηγήθηκαν σε σίγουρο θάνατο. Όταν έφτασαν στο τέλος του τούνελ ο Μπαγκντάντι πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και σκότωσε τα τρία παιδιά» είπε ο Τραμπ.

Μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους ο Τραμπ είπε ακόμα ότι «ο εγκληματίας πέρασε τις τελευταίες του στιγμές σε πανικό τρομοκρατημένος από την παρουσιά των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ». Το κορμί του διαμελίστηκε αλλά τα τεστ έδωσαν παντελή επιβεβαίωση» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση για το πώς βεβαιώθηκε ότι ήταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ο Τραμπ είπε ότι «οπτικά έβλεπαν ότι ήταν ο αλ Μπαγκντάντι και στη συνέχεια έκαναν ελέγχους επί τόπου αφού πρώτα απομάκρυναν τα συντρίμμια από το τούνελ. Δεν υπήρχαν πολλά από τη σορό του αλλά με τα υπάρχοντα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι ήταν αυτός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments