Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι

Ντόναλντ Τραμπ: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ντόναλντ Τραμπ: Τον θάνατο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, καταφέραμε να εντοπίσουμε και να εξολοθρεύσουμε έναν πολύ επικίνδυνο τρομοκράτη» τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ. Και σημείωσε: «Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Τον βρήκαν σε ένα τούνελ όπου έκλαιγε και φώναζε. Πυροβολήθηκε από τους Αμερικανούς άνδρες. Φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα ανήλικα παιδιά του».

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα ανήλικα παιδιά του», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ. Μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους ο Τραμπ είπε ακόμα ότι «ο εγκληματίας πέρασε τις τελευταίες του στιγμές σε πανικό τρομοκρατημένος από την παρουσιά των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ».

«Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν δύο ώρες στο κρησφύγετο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους και ότι συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες στο τέλος της επιχείρησης. «Το χέρι μας φθάνει πολύ μακριά. Όπως ξέρετε προ μηνών εξοντώσαμε τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα. Οι τρομοκράτες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτά τα άγρια θηρία δεν θα γλιτώσουν τη μοίρα τους και την τελική κρίση του Θεού. Ο Μπαγκντάντι καταζητείτο πολύ πριν αναλάβω τα ηνία. Εξολοθρεύσαμε το χαλιφάτο του και τα σημερινά συμβάντα θυμίζουν ότι θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τρομαγμένα κουτάβια, σε άλλες σκληροί δήμιοι», τόνισε ο Τραμπ.

«Οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, οι πορτοκαλί στολές που φορούσαν στους ομήρους πριν τους εκτελέσουν ήταν αυτό που ήθελε ο Μπαγκντάντι. Και τώρα είναι νεκρός. Πέθανε ως δειλός που τό’ βαλε στα πόδια για να σωθεί», είπε ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσπώντας κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. «Χθες βράδυ ήταν μια υπέροχη νύχτα για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέθανε σαν σκύλος, σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος», είπε σε άλλο σημείο.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments