Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι “σημείο καμπής” στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι “σημείο καμπής” στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτισε τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τονίζοντας στις δηλώσεις του πως η Τουρκία θα στηρίζει πάντα τέτοιου είδους προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η είδηση του θανάτου του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, φαίνεται πως χαροποίησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε πως η χώρα του θα στέκεται πάντοτε δίπλα σε όσους πολεμούν την τρομοκρατία.  «Ο θάνατος του ηγέτη του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην κοινή μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας» έγραψε στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία «θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν». Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, υπήρξαν «ανταλλαγές πληροφοριών και ένας συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο χωρών» πριν από την αμερικανική επιδρομή στη Συρία.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Τουρκία είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπήρξε «στενός συντονισμός» κι ότι ο τουρκικός στρατός «γνώριζε από πριν» για την αμερικανική επιδρομή. Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν η Τουρκία παρείχε πληροφορίες για να «διευκολύνει» την επιχείρηση.

Μαρκ Έσπερ: «Αρνήθηκε να παραδοθεί ο Μπαγκντάντι και σκοτώθηκε»

Μαρκ Έσπερ: Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να τονίζει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας προειδοποίησαν τον Ιρακινό πριν προβούν στην απώλεια της ζωής του. Μαρκ Έσπερ: «Φωνάξαμε στον Μπαγκντάντι και του ζητήσαμε να παραδοθεί. Αρνήθηκε και κατέφυγε σε μια υπόγεια περιοχή και στη διαδικασία της προσπάθειάς μας να τον βγάλουμε από εκεί ανατίναξε ένα γιλέκο αυτοκτονίας, πιστεύουμε, και σκοτώθηκε», δήλωσε ο Έσπερ στο CNN. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχείρηση για των αμερικανικών δυνάμεων κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Nέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. Αφότου ο Ντόναλτ Τραμπ επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ο Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, αποκάλυψε ότι τα μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είχαν στόχο να συλλάβουν, ει δυνατόν, τον ηγέτη του ISIS αλλά και να τον σκοτώσουν.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ο Τραμπ ενέκρινε την επιχείρηση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. «Ο πρόεδρος εξέταζε επιλογές νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα … Επέλεξε την επιλογή που πιστεύαμε ότι μας έδινε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας», δήλωσε ο Έσπερ. Σύμφωνα με τον Τραμπ ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους «πέθανε αφού βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο σε ένα τούνελ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments