Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: LIVE η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: LIVE η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
28η Οκτωβρίου: Παρελαύνουν στρατιωτικά και πολιτικά τμήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, στην οποία δίνει το παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

28η Οκτωβρίου: Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή την επέτειο της 28ης Οκτωρβίου 1940, την απελευθέρωση της πόλης το 1912 και την εορτή του πολιούχου Αγ. Δημητρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και στη σημερινή παρέλαση, μαχητικό F16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, θα κάνει εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας πάνω από το χώρο της παρέλασης, που αναμένεται να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς λόγω του πολύ καλού καιρού που επικρατεί. Η παρέλαση ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολίτες που βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν ένα τμήμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σύλλογοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των Μακεδονομάχων και τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε Live εικόνα από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη:

Παρών στην παρέλαση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοόπης Παυλόπουλος, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων» ενώ η λήξη δόθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι το Λευκό Πύργο, θα λάβουν μέρος τα στρατιωτικά, μαθητικά και πολιτικά τμήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments