Διεθνή

Βρετανία: Τρίτο «όχι» της Βουλής στον Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Βρετανία: Τρίτο «όχι» της Βουλής στον Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές
Βρετανία: «Όχι» του βρετανικού κοινοβουλίου στο αίτημα του Βρετανογια εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Βρετανία:  Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για τρίτη φορά το αίτημα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 299 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των πρόωρων εκλογών, με τον αριθμό αυτό να υπολείπεται των 434 θετικών ψήφων, που χρειαζόταν ο Βρετανός πρωθυπουργός, δηλαδή τα δύο τρίτα των βουλευτών του κοινοβουλίου. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η παράλυση.

Η συνεδρίαση έγινε λίγο αφότου ανακοινώθηκε η αποδοχή του Τζόνσον για παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά και η επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τουσκ. Λίγο μετά τη νέα ήττα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα νομοθετήσει για πρόωρες κάλπες, στις 12 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση, ανέφερε, θα ενημερώσει για τα σχέδιά της, ώστε με νομοσχέδιο να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το νομοσχέδιο δεν θα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία, ενώ ο ίδιος στηρίζεται στις ψήφους των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του SNP, που αν και διαφωνούν στην ημερομηνία, ο Τζόνσον θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να το υπερψηφίσουν, ενώ κατηγόρησε τη στάση του Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας ότι «μπερδεύει.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε ότι οι Εργατικοί θα μελετήσουν και θα το εξετάσουν λεπτομερώς. Όπως είπε, το κόμμα του θέλουν ξεκάθαρη δήλωση ότι το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία είναι έξω από το τραπέζι. Είναι η τρίτη φορά που ο Τζόνσον δεν καταφέρνει να περάσει την πρότασή του για πρόωρες εκλογές από τη Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments