Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας
ΟΑΕΔ: Ο πρόεδρος του οργανισμού αποκάλυψε με δηλώσεις του ότι έρχονται νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας.

ΟΑΕΔ: Ο Οργανισμός εξετάζει αυτή την περίοδο όλα τα νέα στοιχεία που θα περιλαμβάνει το υπό έκδοση πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους όλης της χώρας. Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να ενσωματωθούν στη Δημόσια Πρόσκληση το επόμενο διάστημα.  Το νέο πρόγραμμα, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό “Star“ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, “θα εκδοθεί σύντομα”.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα θα βγει στον “αέρα” έως τον Ιανουάριο, το αργότερο – με αυξημένες όμως πιθανότητες αυτό να συμβεί και νωρίτερα (Νοέμβριο). Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης, θα επιλεγούν 35.000 οι οποίοι θα τοποθετηθούν στους ΟΤΑ με 8μηνες συμβάσεις εργασίας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  • Θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
  • Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.
  • Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

Έρχονται και νέα προγράμματα

Με βάση πάντα τις δηλώσεις του κ. Πρωτοψάλτη, εκτός από το μεγάλο κοινωφελές, έρχονται:

  • “Ένα πρόγραμμα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι αυτό που θα βγει τον επόμενο μήνα. Θα είναι συμβουλευτικό για νέους ανέργους 18- 29 ετών. Θα τους συμβουλεύσουμε στο πως να φτιάξουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και τη δική τους επιχείρηση” – 3.000 επιχειρηματικά πλάνα θα επιλεγούν ως άρτια και σε επόμενη φάση θα τους δοθεί επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
  • Ολοκληρωμένη παρέμβαση για 4.500 νέους (και πάλι) 18-29 ετών. “Στους οποίους θα συνδυάσουμε 10 μήνες στην εργασία και μετά τέσσερις μήνες διατήρηση στην εργασία και παράλληλη κατάρτιση και στο τέλος πιστοποίηση αυτών των δεξιοτήτων… κυρίως για τεχνικά επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση Θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments