Ελλάδα

Αυτό είναι το πρόστιμο αν κάνετε σφήνα στο φανάρι

Αυτό είναι το πρόστιμο αν κάνετε σφήνα στο φανάρι
Δείτε ποιο είναι το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους μπαίνουν σφήνα στο φανάρι.

Οι Έλληνες οδηγοί έχουν αρκετές κακές συνήθειες όσον αφορά την οδήγηση, τις οποίες μάλιστα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι φορές που θεωρούν τους εαυτούς τους λίγο πιο… έξυπνους από τους νομοταγείς πολίτες, προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία και αυξάνουν τον κίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος αλλά και εκνευρισμού. Πολλές φορές έχει τύχει ο καθένας να περιμένει στο φανάρι και ξαφνικά να έρχεται σφήνα μπροστά από το φανάρι ο «βιαστικός» οδηγός, που δεν μπορεί να περιμένει στην ουρά, ενώ παράλληλα έχει κλείσει το διπλανό ρεύμα κυκλοφορίας προκαλώντας σύγχυση.

Σαφέστατα, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να εκνευριστεί από το συγκεκριμένο γεγονός. Δυστυχώς όμως, αυτή η κακή συνήθεια δεν θα κοπεί ποτέ και φυσικά δεν γίνεται σε κάθε φανάρι να υπάρχει η τροχαία για να επιβάλλει την τάξη και να κόβει πρόστιμα. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ποιο είναι το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παράβαση. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ «ο οδηγός υποχρεούται να σταματήσει προ της ειδικής γραμμής διακοπής αυτής ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, σε αρκετή απόσταση από το σηματοδότη, ώστε η σηματοδότηση να είναι σε αυτόν ευχερώς ορατή, να παραμένει δε σε στάση μέχρις ότου ανάψει το πράσινο φως.

Επίσης υποχρεούται να μην εισέρχεται στον οδικό κόμβο ούτε να κινείται πάνω στις διαβάσεις πεζών, εάν ο σηματοδότης είναι τοποθετημένος στο μέσο ή στην απέναντι πλευρά του κόμβου». Κοινώς, όσοι κάνουν τη γνωστή σφήνα είναι παραβάτες και σύμφωνα πάντα με τον ΚΟΚ, ο οδηγός που παραβαίνει αυτή τη διάταξη τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για εξήντα (60) ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments