Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Έντι Ράμα: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης – Έντι Ράμα: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης - Έντι Ράμα: Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα.

Μητσοτάκης – Ράμα: Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα, με τον Έντι Ράμα να τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι παρά την απογοήτευση της χώρας του από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη-εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αλβανία θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα. Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις. Επίσης χαιρέτησε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού-απογραφής, τα οποία αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, και αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία.

Με ανάρτησή του στο twitter, o Κυριάκος Μητσοτάκης  τόνισε ότι «με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama συζητήσαμε για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας καθώς και θέματα όπως αυτά των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού / απογραφής που έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments