Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Γιατί δεν κάναμε επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ

ΕΛΑΣ: Γιατί δεν κάναμε επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ
ΕΛΑΣ: Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξηγεί τους λόγους που δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας στους χώρους του πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

ΕΛΑΣ: Τους λόγους που οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπήκαν στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν αναρχικοί στην Πατησίων, εξηγεί με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως επισημαίνει, την ώρα που περίπου σαράντα άτομα προκαλούσαν τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, το πανεπιστήμιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία, πολλά άτομα βρίσκονταν στους χώρους του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα μία επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που θα καταδίωκε τους ταραξίες εντός του ακαδημαϊκού χώρου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής:

«Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments