Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Καμιά εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Γιάννης Λαγός: Καμιά εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη
Γιάννης Λαγός: Ο Ευρωβουλευτής και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε...νευριασμένος στην απολογία του τονίζοντας ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Γιάννης Λαγός: Συνεχίστηκε σήμερα με την απολογία του Γιάννη Λαγού η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής εμφανίστηκε προκλητικός μπροστά στην έδρα. Τόνισε ότι δεν δέχεται καμία κατηγορία και ότι δεν εμπιστεύεται την Ελληνική δικαιοσύνη. Όταν το κλήθηκε να μιλήσει για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αρνήθηκε το ρόλο του ηθικού αυτουργού και την χαρακτήρισε απλά μια “κακή στιγμή”.

«Οι πράξεις που μου αποδίδονται είναι ομιλίες, τηλέφωνα και μηνύματα. Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Ο ρόλος μου εδώ είναι μόνο για να ακουστεί η φωνή μου. Μετά από έξι χρόνια δεν μας δόθηκε ποτέ το δικαίωμα για δυο λεπτά να απαντήσω για όσα με κατηγορούν. Στις ανακρίτριες, όταν απολογήθηκα, δεν μου υπέβαλαν παρά μια ερώτηση στο τέλος. Συμπεριφέρθηκαν σαν να μας μισούσαν. Ελεγαν ότι είμαι ηθικός αυτουργός για το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας Φύσσα. Ο Γεωργουλέας δεν με ρώτησε γι’ αυτό και το γυρίσαμε στο ιδεολογικό, στα μπλουζάκια και στις αρβύλες. Το όλο σκηνικό ήταν η δημιουργία εντυπώσεων», ανέφερε αρχικά στην τοποθέτηση του.

Στη συνέχεια δεν δίστασε να δείξει ασέβεια προς την έδρα τονίζοντας ότι: «Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το βίντεο Μπαλτάκου, το ηχητικό Σαμαρά και όλα αυτά στοιχειοθετούν το ότι έχουμε διωχθεί. Έχει γίνει συρραφή μηνυμάτων, έτσι μπορεί οποιοσδήποτε να παρουσιαστεί ως εγκληματίας. Δεν έδωσα ποτέ καμία εντολή για καμία εγκληματική ενεργεί, ενώ από την αρχή ζήτησα την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου».

“Ψευδομάρτυρες στη δίκη για τη δολοφονία του Φύσσα”

Σε ερώτηση για το πως μπήκε στην Χρυσή Αυγή τόνισε:  «Μπήκα το 1999 στη Χρυσή Αυγή. Το 2012 βγήκα βουλευτής για πρώτη φορά. Ήμουν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής από το 2006 περίπου. Δεν είχαν συγκεκριμένα καθήκοντα, γιατί η Χρυσή Αυγή είχε λίγους υποστηρικτές και όλοι τα κάναμε όλα για να κρατήσουμε ζωντανό το κόμμα. Από το 2005 ήμουν υπεύθυνος της Τοπικής Πειραιά. Υπήρξα μέλος του Πειθαρχικού, νομίζω, γύρω στο 2012″.

Στη συνέχεια η ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε μέλη. “Δεν είχε μέλη. Προσπαθούσαμε να εντάξουμε άτομα, αλλά ήθελε μια διαδικασία δύο ετών για να τους αξιολογήσουμε. Ξαφνικά, εκεί που είμαστε κάποιες λίγες χιλιάδες, βρεθήκαμε με 500.000 και είχαμε αιτήματα να ανοίξουμε τοπικές παντού. Έπρεπε να γίνει προσεκτικά για να ελέγξουμε τι ήταν όλοι αυτοί. Όλοι αυτοί που ακούμε είχαν έρθει στην Χρυσή Αυγή λίγους μήνες πριν. Είχαμε πολλούς υποστηρικτές και λίγα μέλη. Δεν υπήρχε τυπικό μέλος, μόνο άτυπο, και ήταν όσοι είχαν ενεργή παρουσία”.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε έρθει σε κόντρα με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Αυτό έγινε όταν επέλεξε να αποχωρήσει, αλλά δεν δέχτηκε να παραδώσει τη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Για τις σχέσεις του σήμερα με την οργάνωση ανέφερε:  «Εχω αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και ετοιμάζουμε νέο φορέα. Έκαναν λάθος πολιτικές κινήσεις. Εγώ θεωρούσα ότι πρέπει να γίνει ένα άνοιγμα σε ομάδες ανθρώπων που μπορεί να μην ήταν τόσο πατριώτες όσο θα θέλαμε, αλλά νοιάζονταν για την πατρίδα. Ακόμη και αριστερός να ήταν κάποιος. Έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αλλά διαφωνούσαμε. Δεν έγινε αποδεκτό αυτό που πρότεινα.

Επίσης, δεν συμφώνησα με τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της δίκης. Η συμπεριφορά του δικαστηρίου στους μάρτυρές μας, στη διαδικασία ολόκληρη, εκεί διαφώνησα. Δημιουργήθηκε ένα πέπλο μυστηρίου για τους Χρυσαυγίτες, δεν υπήρχε δημοσιότητα. Έπρεπε τότε με τον Φύσσα να γίνουν μηνύσεις για ψευδομαρτυρίες. Κατέθεταν μάρτυρες προστατευόμενοι και ακουγόταν από το μικρόφωνο να τους μιλάει κάποιος. Αυτά τα πράγματα δεν έπρεπε να τα αφήσουμε. Εκεί διαφώνησα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments