Διεθνή

Ανακαλύφθηκε ο “Κήπος της Εδέμ” – Άνθρωποι έζησαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια [pics]

Ανακαλύφθηκε ο “Κήπος της Εδέμ” – Άνθρωποι έζησαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια [pics]
Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν Αυστραλοί επιστήμονες, καθώς όπως ισχυρίζονται μετά από χρόνιες έρευνες κατάφεραν να βρουν τον Κήπο της Εδέμ.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το «λίκνο της ανθρωπότητας» υπάρχει και πως είναι σε θέση να πουν για πρώτη φορά πως ανακάλυψαν την τοποθεσία όπου οι πρώτοι σύγχρονοι άνθρωποι εξελίχθηκαν πριν εξαπλωθούν σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη και δημιουργήσουν κοινωνίες. Η περιοχή αυτή βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι στην περιοχή Μακγκντικγάντι-Οκαβάνγκο, η οποία σήμερα είναι κατά βάση έρημος, ενώ τότε ήταν ένας υγρότοπος.

Ο υγρότοπος ήταν ένας ζεστός, καταπράσινος Κήπος της Εδέμ, στον οποίο οι πρώιμοι άνθρωποι ευημερούσαν πριν μεταναστεύσουν όταν μια ταλάντευση στον άξονα της γης πριν από 130.000 χρόνια οδήγησε σε ξηρασία. Αναλύσεις DNA και των μορφών μετανάστευσης έδειξαν ότι η γενετική ρίζα όλων των σύγχρονων ανθρώπων προέρχεται από την περιοχή αυτή και ότι έζησαν εκεί πριν από 200.000 χρόνια.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν 200.000 χρόνια. Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η ακριβής τοποθεσία όπου εμφανίστηκε η ζωή για πρώτη φορά στον πλανήτη», ανέφερε η Vanessa Hayes, επικεφαλής της έρευνας. Σήμερα στην περιοχή αυτή εκτείνεται η Μποτσουάνα.

Ο Κήπος της Εδέμ, που κατά τις γραφές αναφέρεται ως Παράδεισος, είναι ο βιβλικός κήπος του Θεού που περιγράφεται στο Βιβλίο της Γένεσης για τη δημιουργία του ανθρώπου. Η αφήγηση περιβάλλει τον προφανή πρώτο άνδρα και γυναίκα – τον Αδάμ και την Εύα – που τοποθετούνται στον κήπο για να φυλάξουν το Δέντρο της Ζωής, πριν μπουν στον πειρασμό από ένα φίδι να φάνε από ένα απαγορευμένο δέντρο – μια κίνηση που τους εκδίωξε από τον Παράδεισο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments