Κόσμος

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αρνήθηκε βραβείο και χρηματικό έπαθλο για την περιβαλλοντική της δράση

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αρνήθηκε βραβείο και χρηματικό έπαθλο για την περιβαλλοντική της δράση
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια αρνήθηκε να παραλάβει το περιβαλλοντικό έπαθλο του Σκανδιναβικού Συμβουλίου για το 2019, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο €45.000.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την απόφαση να αρνηθεί το περιβαλλοντικό έπαθλο του Σκανδιναβικού Συμβουλίου για το 2019 πήρε η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, τονίζοντας πως οι πρωτοβουλίες της για το περιβάλλον δεν χρειάζονται επιβραβεύσεις τέτοιου τύπου.«Έχω αποφασίσει να αρνηθώ το συγκεκριμένο βραβείο και αυτός είναι ο λόγος: τώρα κάνω ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια και δεν θα μπορέσω να παραστώ στην απονομή.

Θέλω να ευχαριστήσω το Σκανδιναβικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε, ωστόσο οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες για το κλίμα δεν χρειάζονται περισσότερα βραβεία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι πολιτικοί και οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία να ξεκινήσουν και να ακούνε τους επιστήμονες» ανέφερε η Τούνμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς κατάφερε να παρακινήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να απαιτήσουν δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Το βραβείο συνοδευόταν και από χρηματική ανταμοιβή, ύψους, περίπου, 45.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης