Διεθνή

ΗΠΑ: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επιχείρηση κατά του αλ Μπαγκντάντι

ΗΠΑ: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επιχείρηση κατά του αλ Μπαγκντάντι
ΗΠΑ: Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνάντι προσπάθησε να διαφύγει μέσω τούνελ ωστόσο φαίνεται να αντιλήφθηκε πως δεν θα βγει ζωντανός και έτσι πυροδότησε μια ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημοσίευσε βίντεο από την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Στα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που κατέγραψε κάμερα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, φαίνεται μια ομάδα από στρατιώτες κατευθύνεται σε ένα μεγάλο κτήριο, στο οποίο κρυβόταν ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνάντι προσπάθησε να διαφύγει μέσω τούνελ ωστόσο φαίνεται να αντιλήφθηκε πως δεν θα βγει ζωντανός και έτσι πυροδότησε μια ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε. Η έκρηξη σκότωσε τόσο τον ίδιο, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ, όπως και τρία παιδιά που ήταν μαζί του. Νεκρές είναι και δύο σύζυγοι του ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας, οι οποίες φορούσαν επίσης γιλέκα με εκρηκτικά αλλά δεν τα ενεργοποίησαν.

Δείτε τα βίντεο:

Τα νέα πλάνα από την επιχείρηση δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ημέρες αφότου Σύροι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή που βρισκόταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά τον βομβαρδισμό υπήρξε και επιχείρηση στο έδαφος από Αμερικανούς κομάντος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments