Αθλητισμός

Τουρκικός Τύπος εναντίον ΑΕΚ και Ολυμπιακού: “Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός”

Τουρκικός Τύπος εναντίον ΑΕΚ και Ολυμπιακού: “Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός”
Τα τουρκικά Μέσα αντέδρασαν στην απόφαση των ομάδων χάντμπολ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού να τιμωρήσουν τους Τούρκους παίκτες τους για τον στρατιωτικό χαιρετισμό.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός των Γιουνούς Ουζμουσούλ και Αλί Τινκί, που αγωνίζονται στις ομάδες χάντμπολ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια αγώνα της εθνικής ομάδας της Τουρκίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ελληνικό αθλητισμό. Οι «ερυθρόλευκοι» έθεσεαν εκτός ομάδας τον Τινκίρ και η «Ένωση» αποφάσισε να διακόψει για τρεις μήνες το συμβόλαιο του Ουζμουσούλ έπειτα την κίνησή τους αυτή, που αφορούσε την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων αυτών, τα τουρκικά ΜΜΕ επιτέθηκαν τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στην ΑΕΚ με την Sabah να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αχώνευτος γείτονας. Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός», ενώ η Yeni Safak προσέθεσε: «Απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαια παικτών της Εθνικής ομάδας επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Παράλληλα, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε αρνητικά την απόφαση του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να τιμωρήσουν τους δύο Τούρκους διεθνείς παίκτες του χάντμπολ, αναφέροντας: «Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται από τους αθλητές μας που χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης. Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments