Ελλάδα

Ιβάν Σαββίδης: Διεκδικεί το Πόρτο Καρράς

Ιβάν Σαββίδης: Διεκδικεί το Πόρτο Καρράς
Ιβάν Σαββίδης: Ένα εταιρικό σχήμα συμφερόντων του ομίλου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ φέρεται να διεκδικεί το Πόρτο Καρράς.

Ιβάν Σαββίδης: Εταιρικό σχήμα συμφερόντων του ομίλου Ιβάν Σαββίδη είναι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή», ο επενδυτής με τον οποίο εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς η Τεχνική Ολυμπιακή. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η Τεχνική Ολυμπιακή στο Χρηματιστήριο προχθές Τρίτη, χωρίς όμως να κάνει γνωστό και το όνομα του επενδυτή.

Πάντως, τόσο η πλευρά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ όσο και εκείνη της Τεχνικής Ολυμπιακός αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση, με την πρώτη να σημειώνει πως κάθε πληροφορία που χρήζει γνωστοποίησης θα ανακοινωθεί διά του Χρηματιστηρίου και τους δεύτερους να αρνούνται να σχολιάσουν στην «Καθημερινή». Εάν οι διαπραγματεύσεις καρποφορήσουν και το συγκρότημα περάσει στον έλεγχο του ομίλου Σαββίδη, τότε αυτός θα υπολογίζει στο τουριστικό του χαρτοφυλάκιο το ξενοδοχείο «Μακεδονία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το υπό ανάπτυξη Ξενία στο Παλιούρι της Χαλκιδικής και το εμβληματικό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τεχνική Ολυμπιακή έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία T.O. International Holding Ltd για να διευκολύνει την πώληση και να διαχωρίσει μη σχετικές με το συγκρότημα δραστηριότητες, όπως οι κατασκευές κ.λπ. Η διαδικασία των συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το εμβληματικό συγκρότημα –οι οποίες έγιναν από τους συμβούλους της Τεχνικής Ολυμπιακής, Cushman & Wakefield και Profin– ολοκληρώθηκε και, πλέον, επιλέχθηκε, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο όμιλος Σαββίδη προς συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Το τίμημα της αρχικής ενδεικτικής μη δεσμευτικής προσφοράς που υπεβλήθη παραμένει άγνωστο, αλλά πηγές της αγοράς μιλούν για ποσό περί των 200 εκατ. ευρώ. Με βάση την αποτίμηση που έχει γίνει για την ετήσια οικονομική έκθεση της εισηγμένης που αφορά τη χρήση του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρονται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η ΤΕΜΕΣ και η Hines, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, καθώς και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό. Όπως διευκρινίστηκε κατά την τελευταία γενική συνέλευση, ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση, όπου έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών, και μάλιστα αδειοδοτικά ωριμασμένη σε μεγάλο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα είναι ανεπτυγμένο σε έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει τέσσερα ξενοδοχεία.

Εξόφληση δανείων

Η διοίκηση του ομίλου Στέγγου στην Πόρτο Καρράς Α.Ε. προχώρησε πρόσφατα στην εξόφληση των δανείων της Alpha Bank ύψους 22,5 εκατ. ευρώ και της Εθνικής ύψους περίπου 800.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έκλεισε ή ρύθμισε υποχρεώσεις προς Ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές. Τις κινήσεις αυτές χρηματοδότησε με τα 45 εκατ. ευρώ δάνειο που έχει λάβει από τη Fortress πριν απ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments