Διεθνή

Αλβανία: Δίωξη κατά της μητέρας Κατσίφα από τις αρχές της χώρας

Αλβανία: Δίωξη κατά της μητέρας Κατσίφα από τις αρχές της χώρας
Αλβανία: Η δικογραφία κατά της Βασιλείας Κατσίφα, έφθασε, την Πέμπτη, από τα Τίρανα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αργυροκάστρου.

Αλβανία: Δίωξη κατά της Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, άσκησαν οι αλβανικές Αρχές, καθώς κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της υποκίνησης βίας και διεθνικού μίσους. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της μητέρας Κατσίφα στο ετήσιο μνημόσυνο του γιου της.

Η δικογραφία κατά της Βασιλείας Κατσίφα, έφθασε, την Πέμπτη, από τα Τίρανα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αργυροκάστρου.

Η μητέρα του Κατσίφα διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός, ότι έναν χρόνο μετά τον θάνατο του γιου της, δεν της έχει δοθεί το πόρισμα της αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε.

Πλέον, η εισαγγελία Αργυρόκαστρου καλείται να κρίνει αν υπάρχει ή όχι ποινικό αδίκημα.

Ερμιόνη Κατσίφα: Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν αλλά δε θα σταματήσουμε

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, έστειλε  μέσω του pagenews.gr, η αδερφή του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη, λίγες ημέρες πριν το ετήσιο μνημόσυνο του αδελφού της Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Η Ερμιόνη Κατσίφα ξεσπά εναντίον όλων όσοι επιμένουν να προκαλούν αλλά και εναντίον της αδιαφορίας, όπως λέει, του ελληνικού κράτους «που εδώ και ένα χρόνο παραμένει απλός παρατηρητής των γεγονότων».  «Λεηλάτησαν το μνημείο του αδερφού μου και τώρα απειλούν με νέα επεισόδια. Μας έχουν διαλύσει… Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Έχω να τους πω, όμως, ότι δε θα σταματήσουμε αν δε δικαιωθεί ο Κωνσταντίνος», δηλώνει η Ερμιόνη Κατσίφα, δυο μέρες πριν το ετήσιο μνημόσυνο της οικογένειας που θα γίνει το Σάββατο στις Βουλιαράτες.

Με σπασμένη φωνή, από την οργή και την αγανάκτηση, εν μέσω κορύφωσης των προκλήσεων από την αλβανική πλευρά, η κυρία Κατσίφα δεν κρύβει την ανησυχία της. «Η κατάσταση είναι πλέον εχθρική. Αφού τα έσπασαν όλα στο εκκλησάκι που ετοιμάζαμε για τον αδερφό μου, στο σημείο που έπεσε νεκρός, προχωρούν σε μπλόκα προκειμένου να μην πάει κανείς στο σημείο. Θέλουν να μας κάμψουν γιατί καθημερινά επισκέπτονται το μνημείο του αδερφού, αλλά και τους γονείς μου πολλοί Ελλαδίτες. Αυτά που κάνουν είναι ντροπή. Φοβούνται τον Κωνσταντίνο ακόμη και νεκρό», λέει με νόημα.

Εδώ και ένα χρόνο τόσο η ίδια, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά στη διερεύνηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του επετειακού εορτασμού στις 28 Οκτωβρίου 2018.

«Ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του αδερφού μου αισθανόμαστε θυμό και απόγνωση. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι αλβανικές αρχές καθυστερούν επιδεικτικά. Είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα. Καταπατούν τα δικαιώματά μας. Δε γνωρίζουμε τα στοιχεία της έρευνας που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αν βεβαίως έχει γίνει…», προσθέτει η κυρία Κατσίφα και αποκαλύπτει ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να επισκεφτεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην αλβανική πλευρά που συνεχίζει να προκαλεί. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Ο αδερφός μου δολοφονήθηκε. Γιατί δεν κάνουν κάτι; Η ψυχή του δε θα ηρεμήσει. Ο Κωνσταντίνος πρέπει να δικαιωθεί. Ζητάμε να μας δοθεί άμεσα η δικογραφία. Όχι το πόρισμα, η δικογραφία», λέει με ένταση η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στο πλευρό της βρίσκεται ο σύντροφός της Τιμολέων Γεωργίου, απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος καυτηριάζει την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης. «Από την αρχή ο χειρισμός που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν προς την κατεύθυνση υποβάθμισης του θέματος. Επιχείρησαν ακόμη και να δυσφημίσουν τον Κωνσταντίνο μπλέκοντάς τον σε υπόθεση ναρκωτικών.

Διαστρέβλωσαν το θέμα της δολοφονίας. Κάποιοι στη χώρα μας λειτούργησαν σαν συμμορία με σκοπό να δυσφημήσουν το νεκρό και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Τον αποκάλεσαν ακραίο. Ο Κωνσταντίνος καμία σχέση δεν είχε με ακρότητες. Ήταν πατριώτης κάτι που δεν άρεσε σε κάποιους.

Υπήρχαν διμερείς συμφωνίες στη βάση των οποίων η ελληνική αστυνομία μπορούσε να συμμετάσχει στις έρευνες αλλά δεν το έπραξε. Ο Κωνσταντίνος δε χτύπησε κανέναν. Πως λοιπόν αυτοί, έξω από το χωριό, αντί να τον συλλάβουν τον σκότωσαν;», σχολιάζει ο κ. Γεωργίου. Στόχος, όπως λέει, ήταν να πληγεί ο ελληνισμός της περιοχής.

«Ο Ράμα έπαιξε ένα βρώμικο «παιχνίδι» εις βάρος των Ελλήνων. Σ’ όλα αυτά η Ελλάδα ήταν απούσα αν και οι αρμόδιοι υπουργοί ήταν τότε πλήρως ενημερωμένοι. Σήμερα οι εισαγγελείς στην Αλβανία συνεχίζουν να κωλυσιεργούν. Δυο, μάλιστα, παραιτήθηκαν. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments