Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θαυμάζω ανθρώπους όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θαυμάζω ανθρώπους όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο”
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη φράση της Χάνα Άρεντ ότι "η αλληλεγγύη ή θα εκδηλώνεται με σύστημα ή, απλούστατα, δεν θα υπάρχει παρά μόνο στα λόγια και στα συνθήματα" ολοκλήρωσε την χθεσινή του ομιλία ο πρωθυπουργός φέρνοντας ως παράδειγμα προς μίμηση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το προσφυγικό – μεταναστευτικό μονοπώλησε στην χθεσινή ολομέλεια της Βουλής με αποκορύφωμα τη ψήφιση του νόμου περί του ασύλου. Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, αφού πρώτα αναφέρθηκε λεπτομερώς στην στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για το θέμα στο τέλος τόνισε τα λαμπρά παραδείγματα τόσο του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και της αριστούχου μαθήτριας που υποδέχθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά με ένα “δομημένο και λειτουργικό σύστημα ασύλου”, ενώ μνεία έκανε και για την διαφύλαξη των συνόρων, μπροστά στην ασταμάτητη ροή μεταναστών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του δεν δίστασε να “φωτογραφίσει” την γείτονα χώρα, τόσο για την εισβολή στη Συρία όσο και για το μεταναστευτικό, με την Τουρκία να ασκεί με αυτόν τον τρόπο μοχλό πίεσης στην Ευρώπη εις βάρος αθώων ψυχών.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι γνωστό πως αναδεικνύουμε το μεταναστευτικό ως νέα πρόκληση για ολόκληρη την ήπειρο, διεκδικώντας κοινή φύλαξη των ανατολικών ορίων της. Υποδέχομαι θετικά, συνεπώς, τη νέα κινητικότητα που προκαλεί η πρόσφατη γερμανική πρωτοβουλία για επανεξέταση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου. Τις ελληνικές θέσεις τις είχα συζητήσει, προ μηνός, σε συνάντηση που είχα με τον κ. Ζεεχόφερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και ακριβώς το θέμα του ασύλου και την κοινή πολιτική για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό είχα επισημάνει και προσωπικά στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ζητώντας την επανεξέταση του συστήματος του Δουβλίνου, και θέτοντας όλες τις χώρες προ των ευθυνών τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη a la carte δεν υπάρχει. Στο εθνικό πεδίο, από την άλλη, υπηρετούμε τρεις ανάγκες: Προστατεύουμε τα σύνορα, σώζουμε ζωές στο Αιγαίο, αποφορτίζουμε τα νησιά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το άσυλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι εκατομμύρια άνθρωποι, αποτελούν δυνητικούς αιτούντες διεθνούς προστασίας όμως «η λύση δεν είναι να ανοίξουμε διάπλατα τις πύλες της χώρας για να τους δεχτούμε. Κάτι τέτοιο, θα καταδίκαζε και τους ίδιους στη διάψευση του ονείρου. Αλλά και τους Έλληνες σε μία χειρότερη ζωή. Και αυτό, με τη σειρά του, θα έκλεινε την ανοιχτόκαρδη και φιλόξενη κοινωνία μας. Θα στρέβλωνε τις παραδόσεις και τα ιδανικά μας. Και θα όπλιζε τους οπαδούς της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, όπως συμβαίνει τώρα σε άλλες χώρες. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι το ίδιο λάθος όσο η πολιτική των κλειστών συνόρων», είπε.

Ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός, και αφού αναφέρθηκε στο θαυμασμό που νιώθει για τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, και την αριστούχο μαθήτρια που υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την 28η Οκτωβρίου, με καταγωγή από την Αφρική, που κρατούσε τόσο περήφανα την γαλανόλευκη, υπογράμμισε με τη φράση της Χάνα Άρεντ ότι «H αλληλεγγύη ή θα εκδηλώνεται με σύστημα ή, απλούστατα, δεν θα υπάρχει παρά μόνο στα λόγια και στα συνθήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments